Την Πέμπτη η απολογία του 40χρονου για το θάνατο της φίλης του

Την Πέμπτη η απολογία του 40χρονου για το θάνατο της φίλης του

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ζήτησε και πήρε νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο 40χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της 31 ετών συντρόφου του, η οποία βρέθηκε νεκρή την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι τους, στον Κατσαμπά Ηρακλείου.
Η προθεσμία ζητήθηκε καθώς δεν έχει ακόμη κατατεθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή σχετικά με τα αίτια του θανάτου του θύματος.

Σε βάρος του 40χρονου, με τον οποίο η άτυχη γυναίκα διατηρούσε σχέση τα τελευταία χρόνια, έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή με σύνεργα χρήσης ναρκωτικών δίπλα της, κάτι που είχε οδηγήσει στην αρχική εκτίμηση ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε υπερβολική χρήση ηρωίνης. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ευρήματα που συνηγορούσαν στην ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έφερε υποσκληρίδιο αιμάτωμα, θλάση εγκεφάλου, πολλαπλές εκχυμώσεις στο σώμα και ίχνη από πίεση δακτύλων πέριξ του λαιμού.

Μετά την ιατροδικαστική εξέταση οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 40χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι με την φίλη του καβγάδισαν όταν κατάλαβε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Κατά την διάρκεια του καβγά, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει, την έπιασε από γιακά και την ταρακούνησε δυνατά και στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι, αφήνοντάς την ξαπλωμένη στο κρεβάτι, επειδή ζαλίστηκε. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο ίδιος επέστρεψε αργότερα στο σπίτι, κοιμήθηκε στον καναπέ και κατάλαβε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή την επόμενη μέρα.

www.ert.gr

Νεκταρία Μανουσουδάκη