Συνελήφθη μέλος συμμορίας που εξαπέλυε ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο

Το πρώτο βήμα για την εξάρθρωση συμμορίας νεαρών που εξαπολύει ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο έκανε η ΕΛ.ΑΣ.

Το απόγευμα της Παρασκευής, αστυνομικοί συνέλαβαν στον Ασπρόπυργο έναν 20χρονο, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε ρατσιστικές επιθέσεις, σε βάρος αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αθλητή πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δυο υποθέσεις -ενώ ελέγχονται τέσσερα ακόμη περιστατικά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η πρώτη ρατσιστική επίθεση έγινε στις 10 Οκτωβρίου στον Ασπρόπυργο. Σε αυτή την περίπτωση, ο 20χρονος, μαζί με ομάδα ατόμων, επιτέθηκε με μαχαίρια, σιδερογροθιές και μεταλλικά αντικείμενα σε έξι αλλοδαπούς, στους οποίους προκάλεσαν σοβαρά τραύματα.

Οι δράστες αφαίρεσαν μάλιστα από τα θύματα χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης εκτόξευαν υβριστικές εκφράσεις για τη χώρα καταγωγής των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος εξαπέλυσε μια ακόμη ρατσιστική επίθεση στις 15 Νοεμβρίου, έξω από καφετέρια στον Ασπρόπυργο. Θύματά του ήταν δυο αλλοδαποί τους οποίους τραυμάτισε με μεταλλικό αντικείμενο και σιδερογροθιά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση