Κομοτηνή: Το πευκόμελο Θάσου κερδίζει την αγορά του Λονδίνου

Κομοτηνή: Το πευκόμελο Θάσου κερδίζει την αγορά του Λονδίνου

Ο κος Καπζά Χασάν από την Ξάνθη είναι υπεύθυνος πωλήσεων του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου. Ένας συνεταιρισμός που έχει την έδρα του στον Πρίνο της Θάσου με μέλη τους μελισσοκόμους του νησιού. Στόχος όλων τους είναι να κάνουν γνωστό το μέλι της Θάσου. «Να κατακλύσουν», όπως λένε, «την Ελληνική αγορά με καθαρά ελληνικά μέλια.»

«Είναι ένας Συνεταιρισμός που παλιά είχε τις δυσκολίες του, αλλά σήμερα είναι παρόν στην αγορά με πολύ καλό Ελληνικό μέλι» δηλώνει ο κος Καπζά γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τις προσπάθειες των 70 μελισσοκόμων.

Ο κος Καπζά Χασάν από την Ξάνθη είναι υπεύθυνος πωλήσεων του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου.

Η αυξημένη τουριστική κίνηση που γνωρίζει το νησί είχε ως αποτέλεσμα το μέλι, ένα από τα αγνά προϊόντα του τόπου, να γίνεται ανάρπαστο. Είναι από τα πρώτα προϊόντα, μαζί με τα γλυκά του νησιού και τις ελιές, που αναζητά ο επισκέπτης. «Το μέλι της Θάσου είναι γνωστό προϊόν. Όλοι μας έχουμε επισκεφτεί το νησί και όλοι μας έχουμε γευτεί τα προϊόντα, ειδικά το μέλι» δηλώνει και ο ίδιος ως εργαζόμενος πια στην ευόδωση μιας κοινής προσπάθειας. «Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στον καταναλωτή ένα καλό προϊόν, ένα ποιοτικό μέλι. Ο καταναλωτής είναι αυτός που θα κρίνει τελικά.»

Κι από ό,τι φαίνεται όχι μόνο ο Έλληνας καταναλωτής, καθώς ο συνεταιρισμός κάνει τις δικές του εξαγωγές, αν και πολύ μικρές ποσότητες. Τελευταία του επιτυχία στην αγορά της Αγγλίας με το πευκόμελο Θάσου. «Στόχος να μπορεί η εταιρεία να συνεχίσει να είναι παρόν στην αγορά και να μπορεί να προσφέρει ένα καλό ελληνικό μέλι στους καταναλωτές.»
Φώτο: Καπζά Χασάν ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου