Συνέδριο ΝΔ- Κ.Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι» (live)

Συνέδριο ΝΔ- Κ.Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι» (live)

«Οι Έλληνες είμαστε λίγοι να είμαστε χωρισμένοι», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου συνεδρίου της ΝΔ. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε στις 19.30 ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνοντας χαιρετισμό. Το συνέδριο θα συνεχιστεί έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα κρίνεται καθημερινά από το αποτέλεσμα και τόνισε ότι ο ιδεολογικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας συμπυκνώνεται στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ διεμήνυσε στην Τουρκία ότι οι προκλήσεις της δεν θα μείνουν αναπάντητες από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Με αναφορές στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αλλά και στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εποχή, συνεχίζεται η ομιλία του Πρωθυπουργού.

«Νικήσαμε τον λαϊκισμό αντιμετωπίζοντας την ουσία του», ανέφερε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «ο λαϊκισμός δεν χαρακτηρίζει μόνον τους αντιπάλους μας, μπορεί να απειλεί και τη δική μας σκέψη» ενώ διαμήνυσε ότι «η αλλαζονεία και η αυταρέσκεια δεν θα επιτραπούν».

«Η Ανάπτυξη Για Όλους» θα ήταν ένα ακόμη σύνθημα, αν δεν είχε το βάθος της ιδεολογίας μας: Δηλαδή την παραγωγή νέου πλούτου που θα μοιράζεται δίκαια, τόνισε ο Πρωθυπουργός και  επανέλαβε  ότι από τις 9 Ιουλίου το δεύτερο σκέλος της κυβερνητικής πολιτικής συνοψίζεται ως εξής: «Νέα χώρα με αναβαθμισμένο ρόλο και αποτελεσματικότερους μηχανισμούς. Και νέα χώρα, με ειδικό βάρος, πλέον, στο εξωτερικό».

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κρύψει από τον λαό τις δυσκολίες ούτε να αρνηθεί τυχόν ολισθήματα.

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για την προκλητικότητα που επιδεικνύει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έστειλε από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τη Συμφωνία της γειτονικής χώρας με τη Λιβύη.

«Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό με τις αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης ασύλου, την αποσυμφόρηση των νησιών και την κατασκευή νέων κλειστών δομών, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της το βάρος των ροών.

«Πρέπει να πω, όμως, ότι το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα», επισήμανε.

«Το Μέλλον αρχίζει τώρα»  είναι το σύνθημα του συνεδρίου.

Ευρωπαίοι πολιτικοί, επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων είναι οι 13 προσκεκλημένοι ομιλητές. Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 1.764, ενώ οι παρατηρητές είναι 5.639, εκ των οποίων περισσότεροι από 2,300 μεταξύ 25-44 ετών.

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα μιλήσουν επίσης ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης. Παράλληλα πάνω από το 10% των συνέδρων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει το λόγο.

Δύο Θεματικές

  • «Μάχη απέναντι στον λαϊκισμό» (η νέα πολιτική πραγματικότητα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου)
  • «Πολιτική για τους πολίτες» (προκλήσεις του 21ου αιώνα: επιπτώσεις κλιματικής αλλαγής, μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή)

Καινοτομίες

Οι διαδικασίες είναι πλήρως ψηφιοποιημένες ενώ η μείωση κατανάλωσης χαρτιού υπολογίζεται σε 92%.

Παράλληλες Δράσεις

Ξεχωρίζει ο νυχτερινός αγώνας δρόμου το Σάββατο με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση