Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην κεντρική πλατεία

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην κεντρική πλατεία

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Λάρισας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 11 το πρωί απηύθυνε μέσω συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε σήμερα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γ. Σκόκας, ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη τα εξής: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαγγείλει και προχωρά στην νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση , με επίκεντρο την επικουρική ασφάλιση. Στόχος είναι η πλήρης διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της και η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Επιδιώκουν την απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από την υποχρέωση καταβολής εισφορών για την κοινωνική ασφάλιση και την αξιοποίηση της ως ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.
Η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει στην λειτουργία του 2ου Πυλώνα-Επικουρικές Συντάξεις με την μετατροπή της σε Επαγγελματικά ταμεία. Έχουμε μεγάλη πείρα από τις διάφορες ασφαλιστικές που οδηγήθηκαν σε πτώχευση(ΑΣΠΙΣ κα) από την λειτουργία των Επαγγελματικών ταμείων (Φαρμακοϋπάλληλοι, ENRON κα) με τις τεράστιες απώλειες σε παροχές και συντάξεις.
Γι΄αυτό όσα διαφημίζουν για τον «ατομικό κουμπαρά» που θα μπορεί «ελεύθερα» ο καθένας να επιλέγει που θα επενδύει, είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να έχουμε καμία προσδοκία από αυτή την εξέλιξη. Να αξιοποιήσουμε την πείρα από όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις . Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους , εργάτες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες ανεξάρτητα από ηλικία. Να βγούμε μπροστά, με κοινό, μαζικό , αποφασιστικό αγώνα διεκδικώντας :
· Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.
· Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία! Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
· Πλήρης αποκατάσταση όλων των απωλειών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτατη κύρια σύνταξη 600 ευρώ.
· Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
· Συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά.
· Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».
Στη συνέντευξη συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο του ΕΚΛ Γ. Σκόκα και οι Γ. Μπλέκος-Α΄Αντιπρόεδρος του ΕΚΝΛ/Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Ν.Λάρισας και Στ. Μπάρμπας-μέλος του ΔΣ του ΕΚΝΛ/ Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων ν. Λάρισας.

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος