Η ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας βασικός άξονας της παρέμβασης της Δ. Μιχαηλίδου στη συνεδρίαση του ΟΟΣΑ

Την ανάγκη ενίσχυσης της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας, με παροχή κινήτρων, όπως οι περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής (Global Strategy Group) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στις 27 και 28 Νοεμβρίου, με θέμα: «Γηράσκων πληθυσμός στις χώρες του ΟΟΣΑ: Ανταπόκριση στις προκλήσεις-αξιοποίηση των ευκαιριών».

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας, μέσω λειτουργίας περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών, αναδείχθηκε ως βασικός άξονας της παρέμβασης της υφυπουργού Εργασίας, καθώς οι γυναίκες διατρέχουν υψηλότερο ρίσκο να έρθουν αντιμέτωπες με συνθήκες φτώχειας στην τρίτη ηλικία, δεδομένων των αυξημένων εμποδίων στην πρόσβασή τους στον εργασιακό τομέα.

Η κ. Μιχαηλίδου συμμετείχε ενεργά σε δύο ομάδες εργασίας, με θέμα τη Διαγενεακή Ισότητα (Intergenerational Equity) και την Ευημερία στην Τρίτη Ηλικία (Well-being in Old Age), στις οποίες συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την εξάλειψη των ανισοτήτων στην πρόσβαση των ηλικιωμένων σε τομείς, όπως η υγεία και η οικονομία, αλλά και την εξισορρόπηση των προτεραιοτήτων και των αναγκών μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε και το αυξανόμενο βάρος στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό για τη διατήρηση της χρηματοδότησης των συντάξεων και του συστήματος υγείας.

Αφήστε μια απάντηση