Για τα αυτονόητα στους δρόμους πάλι σήμερα το μουσικό

Για τα αυτονόητα στους δρόμους πάλι σήμερα το μουσικό

Πορεία πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση των  μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων σε συνεργασία με την πανελλήνια ένωση γονέων και κηδεμόνων των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της μουσικής παιδείας. Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης επιπλέον διεκδικεί στέγη, το ίδιο αίτημα εδώ και 25 χρόνια ζωής του σχολείου. Εδώ και χρόνια η σχολική κοινότητα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας ρεαλιστική λύση, και ανάλογη των αναγκών του σχολείου. Εις μάτην. Σήμερα και πάλι στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης πραγματοποίησαν πορεία και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη ενώ στη συνέχεια μετέβησαν και στο δήμο Μυτιλήνης. 25 χρόνια υποσχέσεις, 25 χρόνια ανεδαφικές προτάσεις.

Η σχολική κοινότητα του μουσικού συνεχίζει να διεκδικεί:

1. Στεγαστικό πρόβλημα
• Μια πρόσφατη απόφαση για τη μεταστέγαση του σχολείου στο κτίριο του ΟΑΕΔ της Παναγιούδας μας βρίσκει αντίθετους.  Οι αίθουσες που μας παραχωρούνται είναι πολύ λιγότερες από αυτές που ήδη έχουμε. Επίσης δεν πληρούν τις προδιαγραφές για μουσικό σχολείο. Τέλος στον ΟΑΕΔ πάλι θα συστεγαζόμαστε με τις σχολές του ΟΑΕΔ , το ειδικό σχολείο Μυτιλήνης που επίσης θα μεταστεγαστεί εκεί και τις διοικητικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
• Οι ενέργειες για την αγορά του οικοπέδου που θα χτιστεί το νέο σχολείο έχουν παγώσει, με κίνδυνο να χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε επιτέλους το δικό μας κτίριο.
2. Σίτιση

Έχουμε φτάσει στα τέλη Νοεμβρίου χωρίς να έχουμε σίτιση όπως προβλέπεται για όλα τα μουσικά σχολεία. Ειδικά οι συμμαθητές μας που έρχονται από απομακρυσμένα μέρη του νησιού μένουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες χωρίς φαγητό. Πρέπει ο δήμος να μεριμνεί ώστε να έχουμε σίτιση από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

3. Επισκευή μουσικών οργάνων

Το σχολείο μας διαθέτει 20 πιάνα  τα οποία πρέπει να χορδίζονται κάθε χρόνο. Επίσης όλα τα όργανα πρέπει να συντηρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η πολιτεία δε διαθέτει όπως οφείλει, τα απαραίτητα χρηματικά ποσά για τις ανάγκες αυτές.

4. Συγγραφή και διανομή δωρεάν μουσικών βιβλίων 

Δεν είναι δωρεάν ούτε ισότιμη η εκπαίδευση όταν οι γονείς μας επιβαρύνονται οικονομικά με την αγορά των απαραίτητων για τη διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων εγχειριδίων μελέτης, τα οποία δεν είναι κοινά για το σύνολο των μαθητών.

5. Πιστοποίηση μουσικών σπουδών

Ζητάμε οι μουσικές σπουδές που κάνουμε 6 χρόνια στο μουσικό σχολείο, να πιστοποιούνται από την πολιτεία, όπως προβλέπεται και από τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις,  έτσι ώστε να αναγνωρίζονται οι γνώσεις αλλά και ο κόπος μας.

6. Έλλειψη εκπαιδευτικών μουσικών ειδικεύσεων

Είμαστε στη μέση του α τετραμήνου, έχοντας ήδη χάσει χιλιάδες διδακτικές ώρες σε μαθήματα μουσικής παιδείας διότι η πολιτεία δεν μεριμνεί να διορίζονται εγκαίρως όλοι οι εκπαιδευτικοί.

“Το μουσικό σχολείο Μυτιλήνης ιδρύθηκε το 1994. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, το μαθητικό δυναμικό αυξήθηκε σημαντικά και οι ανάγκες του σχολείου έχουν πολλαπλασιαστεί. Κάθε χρόνο, όλοι αρμόδιοι φορείς μας υπόσχονται ότι θα βρουν λύση για το σχολείο μας. Παρ’ όλα αυτά καμία ουσιαστική και μόνιμη λύση δεν έχει δοθεί Δεν υπάρχει πλέον κανένα ελαφρυντικό και καμία δικαιολογία για την απραξία τόσων ετών. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΕΓΗ ΤΩΡΑ!!!” τονίζουν τα 15μελή του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης.

The post Για τα αυτονόητα στους δρόμους πάλι σήμερα το μουσικό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb