Σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη

Σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 9.23 το πρωί, 84 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα και έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη, χωρίς, ωστόσο, να έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.
Από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές για προληπτικούς λόγους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Χαράλαμπος Φασουλάς. Ο ίδιος εκτίμησε ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες για να το επιβεβαιώσουμε. Όπως είπε, δεν αναμένονται μετασεισμοί, αλλά ούτε και τσουνάμι, για το οποίο – πρόσθεσε – καλώς υπήρξε προληπτική ετοιμότητα των αρχών. Επίσης, σημείωσε ότι η σεισμική δόνηση δεν συνδέεται με τον πρόσφατο φονικό σεισμό στην Αλβανία.
«Η μόνη αναφορά για ζημιές μέχρι στιγμής είναι η πτώση σοβάδων στην ΔΟΥ Χανίων» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης, προσθέτοντας πως έληξε η επιφυλακή, για καθαρά προληπτικούς λόγους, για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι.

www.ert.gr

Νεκταρία Μανουσουδάκη