Κάλεσμα Σωματείων και Συνδικάτων στις 30/11, 6,00 μ.μ. στο Κατσούλειο Ευδήλου για την Κοινωνική Ασφάλιση

Κάλεσμα Σωματείων και Συνδικάτων στις 30/11, 6,00 μ.μ. στο Κατσούλειο Ευδήλου για την Κοινωνική Ασφάλιση

Το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών και το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας – Φούρνων καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο 30/11 στις 6,00 μ.μ. στο Κατσούλειο κτίριο στον Εύδηλο Ικαρίας. Οι Συνταξιούχοι στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρονται στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης και ακολουθεί μέρος της ανακοίνωσης των οικοδόμων αλλά και το πρόγραμμα των επόμενων ενημερωτικών συναντήσεων.
“Η κυβέρνηση της ΝΔ πέρα από την προσπάθεια χειραγώγησης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, σε σχέση με το πώς οργανώνει αυτόν τον αγώνα για κάθε μορφή διεκδίκησης, τώρα συνεχίζοντας τον δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, μπαίνει στην τελική ευθεία για το χτύπημα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το Υπουργείο Εργασίας έστησε την επιτροπή «Σοφών» όπως ονομάζεται και της οποίας το πόρισμα μιλάει για την απόλυτη παράδοση των εισφορών των επικουρικών συντάξεων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τον χρηματιστηριακό τζόγο.
Το πόρισμα επίσης προβλέπει:
1) Οι επικουρικές συντάξεις των νέων ασφαλισμένων δεν θα είναι εγγυημένες , θα εξαρτώνται από το τζογάρισμα στις αγορές.
2) Οι νέοι ασφαλισμένοι από 01/01/2021 θα υπάγονται στο νέο Ιδιωτικό Ασφαλιστικό σύστημα.
3) Στο υπάρχον ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και εφ’ Άπαξ παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) εντάσσεται και ο ξεχωριστός νέος κλάδος Ιδιωτικής Ασφάλισης και το Ταμείο θα είναι υπεύθυνο για την είσπραξη των εισφορών.
4) Η διακοπή εισφορών προς το ΕΤΕΑΕΠ από τους νέους ασφαλισμένους θα προκαλέσει ελλείμματα τα οποία θα φορτωθούν στους παλιούς συνταξιούχους ασφαλισμένους.
Από τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρη η συνέχεια της εγκληματικής επίθεσης σε βάρος των ασφαλισμένων και συνταξιούχων αλλά κυρίως στη νέα γενιά ασφαλισμένων.
Ιδιαίτερα καλούμε όλους αυτούς από το βόρειο τμήμα του νησιού μας που έχουν πρόβλημα με το Υποθηκοφυλακείο Ευδήλου, να έρθουν να υπογράψουν αναφορά που θα κάνει το σωματείο μας προς τον κ. εισαγγελέα Σάμου και κοινοποίηση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων αναφέρει:
Διεκδικούμε με τον αγώνα μας:
 Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης
 Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.
 Επαναφορά συντάξεων και ορίων ηλικίας.
 Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
Επίσης καλούμε σε συσκέψεις για την οργάνωση του αγώνα :
• Τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη, ώρα 7:30 μ.μ. στο Περδίκι (αίθουσα σχολείου)
• Την Τρίτη 3 Δεκέμβρη, ώρα 7:30 μ.μ. στον Εύδηλο (Κατσούλειο)
• Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη, ώρα 7:30 μ.μ. στον Άγιο Πολύκαρπο (αίθουσα συλλόγου)

The post Κάλεσμα Σωματείων και Συνδικάτων στις 30/11, 6,00 μ.μ. στο Κατσούλειο Ευδήλου για την Κοινωνική Ασφάλιση appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb