Ενημέρωση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ενημέρωση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ειδική ενημερωτική συνάντηση για την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, στην οποία μετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης, αναφέρθηκε εκτενώς στα 46 συνολικά προγράμματα που υλοποιεί και συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ έχουν εγκριθεί ακόμη τέσσερα.

Ο κ. Αρναουτάκης, στην τοποθέτησή του, εξήρε την θετική υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπό την παρακολούθηση του κ. Αλεξάκη και συνεχάρη τα διευθυντικά στελέχη αλλά και τους υπαλλήλους που τα προχωρούν με επιτυχία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε και το ρόλο του Γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες καθώς και τα περίπου 16 Ευρωπαϊκά Δίκτυα Συνεργασίας στα οποία συμμετέχει η Κρήτη, υπογραμμίζοντας την ωριμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την πρωτοπορία της Κρήτης σε πολλαπλά επίπεδα. Τέλος επεσήμανε, ότι τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα δε στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, καθώς τα αντίστοιχα έξοδα χρηματοδοτούνται είτε από το κάθε πρόγραμμα κατά 100%, είτε μέσω του ΠΔΕ.

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης