Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας για την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας για την  ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Γιάννη Κιοσέ, για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών:

«Μπορεί να διανύουμε τον 21ο αιώνα και τα ανθρώπινα δικαιώματα που απαριθμούνται στην οικουμενική διακήρυξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να θεωρούνται αυτονόητα, όμως η βία σε κάθε της μορφή κατά των γυναικών, είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό Ελληνίδων που έχει βιώσει λεκτική ή σωματική βία, φοβάται να καταγγείλει τα περιστατικά, πληρώνοντας ενίοτε τη σιωπή του με την ίδια του τη ζωή. Ωστόσο υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που ενώ έχουν προβεί σε καταγγελία δεν εισακούονται πάντα.

Η σοβαρότητα του φαινομένου και των επιδράσεων του στα θύματα και την κοινωνία, απαιτεί μια οικουμενική θεώρηση του προβλήματος, ώστε η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών-κοριτσιών, να μην εκλαμβάνεται μονάχα σαν ένα μήνυμα καταδίκης, ούτε σαν μια εθιμοτυπική εκδήλωση, αλλά ως μια ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι.

Δεν κλείνουμε τα μάτια, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα και την ενθαρρύνουμε να σπάσει τις αλυσίδες της σιωπής.»

www.ert.gr

ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ