Στη Χίο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου για το σχέδιο Κυβέρνησης

Στη Χίο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου για το σχέδιο Κυβέρνησης

Τις σχετικές αποφάσεις σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει στη Χίο την προσεχή Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, με θέμα το σχέδιο της Κυβέρνησης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό και ενώ ήδη σε Χίο και Σάμο τα δημοτικά συμβούλια είναι αντίθετα στη δημιουργία κλειστών κέντρων 5.000+ ατόμων.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου από την ΄Περιφερειακή Ενότητα Χίου, που κάνει γνωστή και τη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου,
με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/11 συνάντηση-διαβούλευση των περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Χίου όλων των παρατάξεων σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα.
Η σύγκληση συνάντησης-διαβούλευσης για τρέχοντα θέματα της περιφερειακής ενότητας αποτελεί αρμοδιότητα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη σύμφωνα με το νόμο (άρθρο 160, παρ. ζ , Ν.3852/2010). Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από την εφαρμογή του Καλλικράτη το 2010, που ενεργοποιείται το συγκεκριμένο άρθρο”, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.
“Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων ο έντονος προβληματισμός σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία νέας κλειστής δομής δυναμικότητας 5.000+ στη Χίο.
Τις σχετικές αποφάσεις σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει στη Χίο την προσεχή Τετάρτη 27 Νοεμβρίου”.

The post Στη Χίο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου για το σχέδιο Κυβέρνησης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb