«Μαθήματα» ανακύκλωσης από τα παιδιά (video)

«Μαθήματα» ανακύκλωσης από τα παιδιά (video)

Με θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά παιχνίδια και εργαστήρια, Τα παιδιά έμαθαν την έννοια της ανακύκλωσης στη διήμερη γιορτή ενημέρωσης κ ευαισθητοποίησης για τη μείωση των αποβλήτων, που πραγματοποιείται στη βίλα Καζούλη, στη Κηφισιά.

Τα παιδιά έμαθαν την έννοια της ανακύκλωσης στη διήμερη γιορτή ενημέρωσης κ ευαισθητοποίησης για τη μείωση των αποβλήτων, που πραγματοποιείται στη βίλα Καζούλη στη Κηφισιά.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν θεατρικά δρώμενα, συναυλίες και εκπαιδευτικά παιχνίδια, πειραματίστηκαν με ενδιαφέρουσες κατασκευές και έμαθαν πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένα άχρηστο υλικό σε κάτι χρήσιμο, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Ελληνικός οργανισμός ανακύκλωσης.

Σιδέρης Ιωάννης, Δ/νων Σύμβουλος ΕΟΑΝ (Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης): «Στη χώρα μας συνηθίζουμε να μιλάμε για την ανακύκλωση, πολύ λιγότερο για την επαναχρησιμοποίοηση και ακόμα λιγότερο για την πρόληψη»

Νίκος Χιωτάκης, πρ. ΕΟΑΝ: «Πρέπει να ξαναχρησιμοποιούμε τα υλικά και τα σκεύη»

Στα εκθεσιακά περίπτερα περιηγήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης με την οικογένεια του και απόλαυσαν μαζί παιδικό θέατρο. «Πρέπει όλοι να ξεκινήσουμε από τα σχολεία και τα παιδιά μας που θα μας δείξουν το δρόμο για μια πιο πράσινη εποχή για όλους, στην Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στάθης Σταθόπουλος, πρ. Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου: Φιλοδοξούμε και στο μέλλον, ο τόπος αυτός να φιλοξενήσει και άλλες αντίστοιχες δράσεις.

Στην εκστρατεία ενημέρωσης συμμετείχε και η ΕΡΤ. Όλες οι δράσεις στη βίλα Καζούλη έχουν ελεύθερη είσοδο και ολοκληρώνονται την Κυριακή στις δυο το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σ. Φίλη

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ