Οι πρώτες αντιδράσεις για την τοποθεσία που φημολογείται ότι θα γίνει το Κλειστό Προαναχωρησιακό

Οι πρώτες αντιδράσεις για την τοποθεσία που φημολογείται ότι θα γίνει το Κλειστό Προαναχωρησιακό

Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής που φημολογείται ότι θα κατασκευαστεί το κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο, στη θέση “Πλάτη” των Μυστεγνών.  Χθες συνεδρίασε το συμβούλιο της κοινότητας Μυστεγνών, όπου εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στα φημολογούμενα σχέδια και αναμένεται να προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων, οι οποίες θα αποφασιστούν γενική συνέλευση των κατοίκων την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα. Χθες ο πρόεδρος και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου μαζί με τους προέδρους των γειτονικών χωριών Θερμής και Νέων Κυδωνιών συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μυτιλήνης και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπου τους ζήτησαν ενημέρωση καθώς και την συμπαράσταση τους, ενώ οι ίδιοι τόνισαν ότι δεν συναινούν στο να γίνει νέα δομή και επιμένουν στην γρήγορη αποσυμφόρηση του νησιού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυστεγνών, Παναγιώτης Κατζανός τόνισε “ότι δεν μπορούν ν’ αποφασίζουν εν αγνοία μας. Δεν ρωτηθήκαμε και δεν γνωρίζαμε τίποτα. Δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους”.

Σ’ ότι αφορά στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης οι αποφάσεις θα παρθούν στην συνεδρίαση της Δευτέρας όπου τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης.

Οι φορείς επιμένουν στο θέμα της αποσυμφόρησης καθώς μετά τις σημερινές αφίξεις 208 ατόμων κατεγράφησαν στο ΚΥΤ της Μόριας 16.231 αιτούντες άσυλο.

The post Οι πρώτες αντιδράσεις για την τοποθεσία που φημολογείται ότι θα γίνει το Κλειστό Προαναχωρησιακό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb