MacBook Pro 16″: Έχει ένα αισθητήρα ο οποίος δεν γνωρίζουμε τι κάνει

Techblog.gr

Το MacBook Pro 16″ παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αντικαθιστώντας το MacBook Pro 15″, ζητώντας τα ίδια ακριβώς χρήματα, ωστόσο ενσωματώνει έναν αισθητήρα ο οποίος ονομάζεται lid angle sensor για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Αρχικά, ο αισθητήρας αυτός εντοπίστηκε σε ένα document που στάλθηκε σε ένα Apple Authorized κατάστημα επισκευών. Έπειτα το iFixit έκανε ως γνωστόν το teardown και τον εντόπισε.

Επιπλέον, το iFixit εντόπισε και έναν μαγνήτη με βέλος στον μεντεσέ του MacBook Pro, το οποίο δείχνει την πολικότητα του. Με βάση το όνομα του πιθανολογούμε ότι ο αισθητήρας παρακολουθεί την ακριβή γωνία του πάνω μέρους που φιλοξενεί την οθόνη των 16 ιντσών. Το iFixit από την μεριά του ισχυρίζεται ότι ο αισθητήρας κρατάει ιστορικό για την προσαρμογή της οθόνης το οποίο θα βοηθήσει την Apple να διαγνώσει τυχόν προβλήματα στην οθόνη όπως backlight issues.

Η Apple δεν έχει πάρει ακόμη θέση στο θέμα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποια είναι η λειτουργία του lid angle sensor.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης