Καλαμάτα:Προβολή της ταινίας «Η Δουλειά της» του Νίκου Labôt.

Καλαμάτα:Προβολή της ταινίας  «Η Δουλειά της» του Νίκου Labôt.

H Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, θα προβάλει μέσα από την θεματική «Επαγγέλματα» του Νοεμβρίου, την βραβευμένη ταινία «Η Δουλειά της( Her Job)» του Νίκου Labôt, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την Πέμπτη (21 Νοεμβρίου) στις 21.30 μ.μ.

Η προβολή γίνεται με τη συνεργασία της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Θάλπος Καλαμάτας και θα παρευρεθούν συντελεστές της ταινίας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκος Labôt
Ηθοποιοί: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Φιλίνη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Πριμάλη, Ορφέας Αγγελόπουλος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Γεωργία Τσαγκαράκη, Ειρήνη Ασημακοπούλου, Αρετή Σεϊνταρίδου

» Η Δουλειά της( Her Job)»
Λίγο πριν τα 40 η Παναγιώτα, μια σχεδόν αναλφάβητη νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Έχοντας ελάχιστα εφόδια θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας και θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της. Ό,τι κι αν ακολουθήσει από κει και μετά, εκείνη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια

Η ταινία έκανε πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, και οι κριτικές ήταν εξαιρετικές, και στη συνέχεια απέσπασε και άλλα βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Καλύτερης Πρώτης Ταινίας Μεγάλου Μήκους, Fipresci & Υoung Fipresci στη Βαρσοβία, Γυναικεία Ερμηνείας στη Θεσσαλονίκη, Κριτικών κινηματογράφου και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στις Βρυξέλλες).

Νίκος Labôt
Ο Νίκος Labôt σπούδασε Σκηνοθεσία στην Αθήνα. Έχει δουλέψει για μικρού και μεγάλους μήκους ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα στην Ελλάδα και την Γαλλία. Έχει σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο, δύο θεατρικά έργα και τρεις μικρού μήκους ταινίες. Η ταινία «Η δουλειά της» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.
Φιλμογραφία
2005 Impro-walk (μμ)
2009 Ο σκύλος (μμ)
2013 Οι Αθάνατοι στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης (ντοκ, συν- σκηνοθεσία: Γιώργος Μουστάκης)
2018 Η δουλειά της

www.filmhouse.gr
#kalamatacinema
#filmhouse

www.ert.gr

Φιλάνθη Λάγιου