Σταμάτης Σακελλίων: «Χρυσός… Ξεκίνησε ένα δύσκολος αγώνας»

Σταμάτης Σακελλίων: «Χρυσός… Ξεκίνησε ένα δύσκολος αγώνας»

Συσπείρωση στην Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου, κατά της εξόρυξης Χρυσού, ενημερωτικές εκδηλώσεις, -όπως και αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο-επαγρύπνηση, συνέστησε σε όλους τους κατοίκους της Ροδόπης και του Έβρου, αλλά και γενικότερα στην ΑΜ-Θ, ο Συντονιστής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων.
Ο κ. Σακελλίων μιλώντας από τον ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής, κάλεσε και τους Βουλευτές της ΝΔ να μιλήσουν δημόσια για το θέμα. «Όσο και να διατείνονται πως τίποτα δεν άλλαξε για την πρότερη στάση τους και το ΌΧΙ στις εξορύξεις, θα τους ‘βαραίνει’ η ψήφος που έδωσαν δια ανατάσεως της χειρός, στο πολυνομοσχέδιο, όπου το άρθρο 3 προέβλεπε την ένταξη των εξορύξεων στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και θα μας καταστρέψει το Κυάνιο και θα το πληρώσουμε ως πολίτες, σύμφωνα με την ψήφο των Βουλευτών της ΝΔ και τους τοπικούς», σημείωσε ο κ. Σακελλίων.
Επι πλέον πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ απάλλαξε την Ελ Ντοράντο από την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής της τάξης των 50 εκ ευρώ, για κάλυψη τυχόν αυθαιρεσιών και βλαβών στο περιβάλλον.
«Έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Ίσως να βρεθούμε μπροστά στην επιβολή από πλευράς της κυβέρνησης την εξόρυξη του Χρυσού, εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Οι κάτοικοι λοιπόν της περιοχής της Θράκης θα πρέπει να βγουν στους δρόμους και να δώσουν μάχη για το σπίτι τους, τις περιουσίες τους και κυρίως τη Ζωή τους. Το λέω αυτό γιατί η Εταιρεία θα μετέλθει κάθε τρόπου, χρηματισμού σωματείων, συλλόγων, ΜΜΕ, θα δούμε πληρωμένες καταχωρήσεις σε εφημερίδες, προκειμένου να αλλάξει την γνώμη της τοπικής κοινωνίας και μετά να ζητήσει δημοψήφισμα…Η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας είναι αυτό που είπε και ο πρωθυπουργός και είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε…Το παιχνίδι ξεκίνησε….πρόκειται για ένα Δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο αγώνα», τόνισε ο κ. Σακελλίων.

Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
«Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ θερίζει αυτό που έσπειρε στην προηγούμενη περίοδο, με αυτά που έλεγε για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες. Τώρα παρακαλάει τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες της να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες, όταν παλιότερα τους χαρακτήριζε εισβολείς.
Δυστυχώς ομογάλακτοι του κ. Μητσοτάκη,οι χώρες του Βίσνεγκραντ, έχουν προκαλέσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα, με το να έχουν κλείσει τα σύνορα των χωρών τους και να μην δέχονται κανέναν.
Και η ΕΕ από την πλευρά της φάνηκε άλλη μια φορά ανίκανη να αντιμετωπίσει ένα κρίσιμο ζήτημα…
Ο κ. Σακελλίων ευχήθηκε περαστικά και στον Αστυνομικό που δέχθηκε μαχαιριές από παράτυπο μετανάστη, κοντά στον Πολύανθο Ροδόπης…
Τα επόμενα δε χρόνια με την κλιμακούμενη κλιματική κρίση, χιλιάδες άνθρωποι από την Αφρική θα θελήσουν να περάσουν στην Ευρώπη, ως περιβαλλοντικοί πρόσφυγες…Υπάρχει άραγε σχεδιασμός από την ΕΕ και για αυτό; Μάλλον ΟΧΙ».

Συμφωνία Πρεσπών
Ο κ. Σακελλίων αναφέρθηκε και στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας και της εμπλοκής που παρουσιάστηκε για την ένταξή της στην ΕΕ.
«Όλοι αυτοί που πίστεψαν την ΝΔ και τον εθνικισμό που τους τάϊσε προεκλογικά προς άγραν ψήφων,-και την κωλοτούμπα που έκανε μετά η ΝΔ- πως θα αισθανθούν αν αλλάξει η κατάσταση και γυρίσουμε όλα να ονομάζονται Μακεδονία και Μακεδονικά, με την επικράτηση το VMR; Είναι πάντως μια ευκαιρία να καταργηθεί η Συμφωνία, αφού την αποκαλούν προδοτική…
Αλλά να σοβαρευτούμε. Η Συμφωνία πολύ δύσκολα θα καταργηθεί. Είναι μια Συμφωνία που κατοχυρώνει την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία και που δούλεψαν γι’ αυτό ο Νίκος Κοτζιάς και ο Αλέξης Τσίπρας. Σαν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κάνουμε πολλές ενημερώσεις και αναλύσεις πάνω στην Συμφωνία, προκειμένου να μην μπορεί κάποιος να επενδύει στην άγνοια των απλών ανθρώπων», υπογράμμισε ο κ. Σακελλίων.

Μεσαία Τάξη
«Την πάτησαν στην Μεσαία τάξη οι επαγγελματίες, που πίστεψαν για ελαφρύνσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυξήσεις στη ΔΕΗ, ΜΗΔΕΝ (0) ελαφρύνσεις…Ελαφρύνσεις είδαν οι μεγάλες εταιρείες. Αργότερα και στο φορολογικό και στον προϋπολογισμό οι πολίτες στην τσέπη τους πια θα τα νιώσουν ΟΛΑ», υποστήριξε ο κ. Σακελλίων.

Σκάνδαλο Νοβάρτις
«Αν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις, έχει κάθε λόγο να το λέει, καθώς πρέπει να υπερασπίσει τον εαυτό του. Αυτή του τη δήλωση ας την κάνει και στην Δημόσια Ελβετική Τηλεόραση , όπου εκεί οι δημοσιογράφοι δεν θα τον άφηναν σε …χλωρό κλαρί…
Ας μας απαντήσει και για τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη πως «η Νοβάρτις μπορεί να χρημάτισε πολιτικούς και γιατρούς, έσωζε όμως ασθενείς.
Θλίβομαι για την εικόνα που παρουσιάζουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και για τα πρωτοφανή πράγματα που κάνουν, για να δείξουν ως σκευωρία την προσπάθεια διερεύνησης ενός σκανδάλου, που ζημίωσε τα Ασφαλιστικά ταμεία με πολλά δις.
Θλίβομαι και για την διαχείριση του θέματος και από τα ΜΜΕ, καθώς βρισκόμενα στις λίστες πληρωμών της Νοβάρτις, αρνούνται να δείξουν το ντοκυμαντέρ στον Ελληνικό λαό. Ντροπή για την Ελληνική Δημοσιογραφία.
Η έρευνα για την Νοβάρτις συνεχίζεται από το FBI. Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ το FBI…Επίσης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ οι FT, εφημερίδα η οποία μίλησε για διατάξεις που ψηφίσθηκαν και ευνοούν το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος…και το ξεπάγωμα λογαριασμών σε τράπεζες,που ερευνώνται…
Εκδηλώσεις
Ο κ. Σακελλίων ανέφερε πως στις 22 Νοέμβρη θα γίνει εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, με προσκεκλημένους ομιλητές τους πρώην υπουργούς, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου και Ιωάννη Ρήγα.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ΕΒΕΡ στις 7 το απόγευμα.
Μάλιστα μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αποκλείεται και περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή.
Ακούστε όλη την συνέντευξη του κ. Σταμάτη Σακελλίων στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

www.ert.gr

Βασιλική Μαχαίρα