«Σαφάρι» της Τροχαίας στη «ζούγκλα» της περιφερειακής – Αυτόφωρο για όσους οδηγούν επικίνδυνα

Μέτρα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, με βεβαίωση παραβάσεων και αυτόφωρες συλλήψεις οδηγών που κινούνται επικίνδυνα με τα οχήματά τους, στην περιφερειακή οδό, λαμβάνει από σήμερα Δευτέρα η Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Στο συγκεκριμένο δρόμο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) , προσομοιάζοντας με συνθήκες «ζούγκλας», στις ώρες αιχμής , με αποτέλεσμα να προκαλούνται τροχαία ατυχήματα με αλλά και θανατηφόρα δυστυχήματα που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, αρμόδιας για θέματα τροχαίας, και αξιωματικών της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενώ αποφασίστηκε η εφαρμογή δραστικών μέτρων για την προστασία των οδηγών στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, από σήμερα βεβαιώνονται παραβάσεις του άρθρου 290α του ΚΟΚ για «επικίνδυνη οδήγηση που προκαλεί κοινό κίνδυνο», εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία, σχηματίζονται δικογραφίες και συλλαμβάνονται οδηγοί που θα παραπέμπονται στα δικαστήρια.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας εισέρχονται όσοι οδηγούν επικίνδυνα τα οχήματα τους, κινούνται με υπερβολική ταχύτητα, δεν τηρούν τις αποστάσεις, κάνουν ελιγμούς αλλάζοντας λωρίδες κυκλοφορίας και γενικά αισθάνονται ως απόλυτοι κυρίαρχοι της ασφάλτου…

Τα μέτρα κλήθηκαν να εφαρμόσουν αστυνομικοί της Τροχαία επιβαίνοντας σε περιπολικά τα οποία θα βρίσκονται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας , τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες, όταν οι πολίτες πηγαίνουν και επιστρέφουν από τον τόπο εργασίας τους.

Με τη χρήση ραντάρ και άλλων μέσων αναμένεται να εντοπίζουν τους «επικίνδυνους» οδηγούς και να ενημερώνουν δικυκλιστές της ΕΛΑΣ οι οποίοι προβλέπεται να τους καταδιώκουν και να τους ακινητοποιούν, επί τόπου, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αφήστε μια απάντηση