ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά: Το στεγαστικό πρόβλημα δεν λύνεται με “ασπιρίνες”

ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά: Το στεγαστικό πρόβλημα δεν λύνεται με “ασπιρίνες”

Κριτική στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την απόφαση να φιλοξενηθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στους χώρους της Παιδικής Εξοχής Κατασκήνωσης Καλαθά ασκεί η δημοτική παράταξη “Ανταρσία στα Χανιά”.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η «λύση» της παραχώρησης των οικίσκων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του Καλαθά, για την προσωρινή στέγαση εκπαιδευτικών αποτελούν προσπάθεια θεραπείας του καρκίνου με ασπιρίνες.

Χρειάζονται τολμηρές πολιτικές παρεμβάσεις έτσι, ώστε να μπορεί να υπάρξει μια οποιαδήποτε αποδεκτή λύση. Υπενθυμίζουμε στη νέα δημοτική αρχή και στη νέα υπεύθυνη αντιδήμαρχο, ότι τέτοιου είδους «κοινωνικές» πολιτικές που στηρίζονται στη «φιλευσπλαχνία», τη δήθεν «κατανόηση» και «ευαισθησία» των κρατούντων, που αναλώνονται στην εύρεση μικρών και σπασμωδικών «λύσεων», οδήγησε στην αύξηση της φτώχειας στην πόλη και όχι στην απαλοιφή της.

Χρειάζεται να διεκδικήσουμε, ως δήμος, την ανέγερση εργατικών κατοικιών και φοιτητικών εστιών, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ρύθμιση και τον περιορισμό της βραχυχρόνιας ενοικίασης. Να μπει πλαφόν στα ενοίκια, για να σταματήσει η απόλυτη ασυδοσία που επικρατεί από την πλευρά των ιδιοκτητών. Να διεκδικηθεί η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»
Μαρίνα Μανδακάκη

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου