TCL WQ Gaming: Οθόνη για tablet με ρυθμό ανανέωσης 240Hz

Techblog.gr

TCL WQ Gaming Tablet Display with 240Hz refresh rate and punch-hole

Το Huawei MatePad Pro έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου και θα είναι το πρώτο tablet με οθόνη η οποία διαθέτει punch hole. Ωστόσο, φαίνεται ότι η κινέζικη κατασκευάστρια οδεύει στο να δημιουργήσει ένα νέο trend. Πρόσφατο leak αποκάλυψε την TCL WQ Gaming, μία νέα οθόνη για tablet.

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της οθόνης

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το leak, η TCL WQ Gaming έχει εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης 240Hz, διαγώνιο 10,8 ίντσες, ανάλυση 2.560×1.600 pixels, πυκνότητα 280 ppi, φωτεινότητα 500 nits, γκάμα χρωμάτων DCI-P3, και GTG 2ms.

Το φύλλο προδιαγραφών που δημοσίευσε ο leakster, αποκαλύπτει επίσης ότι η TCL WQ Gaming έχει πάχος 1,5 χιλιοστά και το punch hole, το οποίο βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία, έχει διάμετρο 3,5 χιλιοστά και περιθώρια με διάμετρο 0,6 χιλιοστά.

TCL WQ Gaming Tablet Display with 240Hz refresh rate and punch-hole

Η πιο σημαντική αναφορά στο φύλλο προδιαγραφών είναι ο ρυθμός ανανέωσης, ο οποίος είναι 240Hz. Πρόκειται για refresh rate το οποίο συνήθως βρίσκουμε σε gaming monitors. Όμως, όπως όλα δείχνουν, η TCL κατάφερε να δημιουργήσει μία μικρότερη οθόνη η οποία υποστηρίζει έναν τόσο υψηλό ρυθμό ανανέωσης και θα χρησιμοποιηθεί σε tablets, στο εγγύς μέλλον.

Τι μπορεί να προσφέρει μια τέτοια οθόνη

Παρόλο που τα gaming smartphones έγιναν αρκετά δημοφιλή το τελευταίο έτος, μόνο το Asus ROG II υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 240Hz. Ενώ σε επίπεδο tablets, συναντάμε ελάχιστες συσκευές που λογίζονται ως gaming.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι πωλήσεις των tablets δεν πάνε και τόσο καλά, είναι λογικό που ελάχιστες εταιρείες ασχολούνται με τη συγκεκριμένη αγορά. Ίσως η TCL WQ Gaming δημιουργήσει ένα νέο τομέα, αυτόν των gaming tablets, και ενδεχομένως καταφέρει να ενισχύσει την αγορά τους.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος