Είκοσι οκτώ συλλήψεις και 13 προσαγωγές στην περιοχή των Εξαρχείων- Δύο τραυματίες αστυνομικοί

28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές έγιναν συνολικά από την αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 ήταν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι δυο από την πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με επεισόδια να σημειώνονται στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και στην Πάτρα.

Κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς το σημείο όπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγνώστους, κάνοντας χρήση χημικών.

Από την ένταση που δημιουργήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων, υπήρξε και ο τραυματισμός μία γυναίκας ο οποίος προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Ένταση σημειώθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πορειών για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι προχώρησαν σε ρίψη μολότοφ στην οδό Αρριανού πίσω από τη Ροτόντα με αποτέλεσμα να υπάρξουν εστίες φωτιάς και να πάρει φωτιά ένα σταθμευμένο όχημα. Ζημιές υπήρξαν και σε άλλα οχήματα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους. Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς.

Σε ρίψη μολότοφ προχώρησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας που πραγματοποιούσαν μέλη συσπειρώσεων, εξωκοινοβουλευτικές ομάδες και συσπειρώσεις κουκουλοφόροι που ευρίσκοντο στο τέλος της πορείας στο ύψος της Κορίνθου με την Ερμού στην Πάτρα. Επίσης κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους στο ύψος της Κορίνθου με την Αράτου

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων ενώ ομάδα κουκουλοφόρων έχει απωθηθεί από τα ΜΑΤ προς την πλατεία πυροσβεστείου όπου συνεχίζουν τη ρίψη μολότοφ και πετρών.

Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ, όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, οι κουκουλοφόροι που συμμετείχαν σε μία από τις δύο πορείες που διοργανώθηκαν για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών.

Αφήστε μια απάντηση