Συλλήψεις και προσαγωγές-«Αστακός»η Πλατεία Εξαρχείων

Συλλήψεις και προσαγωγές-«Αστακός»η Πλατεία Εξαρχείων

Η έντονη αστυνομική παρουσία και οι προληπτικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, εμπόδισαν τη δράση των κουκουλοφόρων. Μοτοσικλετιστές και άνδρες των ΜΑΤ απέτρεψαν ταραξίες να πάρουν θέσεις σε ταράτσες πολυκατοικιών, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν, για να ρίχνουν από κει μολότοφ και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Tο απόγευμα, οδός Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Άνδρες των ΜΑΤ εισβάλλουν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και συλλαμβάνουν 6 νεαρούς άνδρες. Τους πιάνουν επ΄αυτοφόρω, με βόμβες μολότωφ στην κατοχή τους. Το βίντεο που ανέβασε η Ελληνική Αστυνομία είναι αποκαλυπτικό. Διάσπαρτα υλικά παρασκευής μολότωφ, γυάλινα μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες ακόμα και πέτρες. Η πολυκατοικία απέχει λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων.

Λίγα λεπτά αργότερα, επάνω στην πλατεία Εξαρχείων, ακόμα μια επιχείρηση της Αστυνομίας, σε πολυκατοικία. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προχωρούν σε 2 προσαγωγές.

Από νωρίς το απόγευμα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση- σκούπα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό ατόμων που ενδεχομένως σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.

«ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Στην καρδιά των Εξαρχείων, η πλατεία θυμίζει από νωρίς φρούριο, με πολύ ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, ώστε να μη χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για επιθέσεις κουκουλοφόρων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/, Άννα Βλαχοπαναγιώτη/Ζώης Κακκαβάς

www.ert.gr

Αλέκα Σταυροπούλου