Π.Παυλόπουλος: «Θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία»

Π.Παυλόπουλος: «Θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία»

Τη δέσμευσή του, ότι  η Ελλάδα θα διαδραματίζει πάντοτε στο ακέραιο το ρόλο υπεράσπισης και εγγύησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, τα μέλη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, κάλεσε την Αλβανία, να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων, ως απόλυτη προϋπόθεση της ευρωπαϊκής της προοπτικής .

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ατομικά δικαιώματα, μ’ έμφαση στα θεμελιώδη δικαιώματα του αυτοπροσδιορισμού και της ιδιοκτησίας και σημείωσε πως «Από τον εκ μέρους της Αλβανίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου των δικαιωμάτων αυτών, εξαρτάται τόσο το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων, όσο και η στάση της Ελλάδας ως προς την εξέλιξη των κάθε είδους διαδικασιών, που αφορούν τις σχέσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ωστόσο, σημείωσε, ότι «Βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου διακυβεύονται σημαντικά και ουσιαστικά θέματα, όπως το ιδιοκτησιακό, η επικείμενη απογραφή πληθυσμού και ο σεβασμός σε αυτήν του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού. Είναι θέματα, τα οποία απαιτούν την δική μας αφοσίωση και την στήριξη όλων, ούτως ώστε και στην Αλβανία να γίνουν σεβαστά αυτά που σε κάθε ευνομούμενη Δημοκρατία αποτελούν καθημερινότητα».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη