Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της προανακριτικής-Βροχή ερωτήσεων στον Κ. Φρουζή (video)

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της προανακριτικής-Βροχή ερωτήσεων στον Κ. Φρουζή (video)

Στις 11 .15 εισήλθε στην αίθουσα ο Κωνσταντίνος Φρουζής και η διαδικασία των ερωτήσεων, που αναμένεται πολύωρη, ξεκίνησε με πρώτο τον εισηγητή της πλειοψηφίας Θανάση Πλεύρη, και επόμενο τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λιάπα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται απαντήσεις του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas  σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής και για τους ισχυρισμούς του ότι δέχτηκε πιέσεις από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη να καταθέσει σχετικά με την εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων προκειμένου να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

Εισαγγελικές πηγές διέψευσαν όσα κατέθεσε δεδομένου ότι ως κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο δεν θα μπορούσε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας 3 μήνες αργότερα.

Υπόψη της Επιτροπής και η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου στους δύο Ανακριτές που διεξάγουν την παράλληλη έρευνα για τη Novartis, ο οποίος απέδωσε εκτελεστικό ρόλο στον κ. Παπαγγελόπουλο και έκανε λόγο για δίωξη από την προηγούμενη κυβέρνηση των πολιτικών αντιπάλων της.

Τα όσα είπε περί πιέσεων που δέχθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς προκειμένου να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα, προκάλεσε αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις και αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην ισχυρός άντρας της ΝΟΒΑΡΤΙΣ φέρεται να είπε μεταξύ άλλων για μία άτυπη συνάντηση με την κ. Τουλουπάκη, όπου του πρότεινε να καταθέσει εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων.

Στην προχθεσινή  κατάθεση του  στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά τον ρόλο του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ,  ο κ. Φρουζής φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν χρημάτισε πολιτικό πρόσωπο.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Πηγή:ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:Υπόθεση Novartis: Πολιτική αντιπαράθεση για την κατάθεση Φρουζή (video)

www.ert.gr

Σοφία Χούντα