Ορισμός διοικήσεων σε Νομικά Πρόσωπα και Οργανισμούς Δήμου Χίου- έκπληξη με Μυριαγκό σε ΔΕΥΑΧ

Ορισμός διοικήσεων σε Νομικά Πρόσωπα και Οργανισμούς Δήμου Χίου- έκπληξη με Μυριαγκό σε ΔΕΥΑΧ

Ο ορισμός των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Χίου εγκρίθηκε στο χθεσινοβραδυνό Δημοτικό Συμβούλιο και με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 177 του νόμου 4635/2019 που επιτρέπει στην δημοτική αρχή να διαθέτει πλειοψηφία με 3/5 στις διοικήσεις ενώ οι αντιπολιτεύσεις τα 2/5.

Η έκπληξη στις προτάσεις του Δημάρχου η επιλογή του Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλη Μυριαγκού που αναλαμβάνει πρόεδρος στη ΔΕΥΑΧ. Πρόταση που καταψήφισε ο αντιδήμαρχος Ιωνίας Γιώργος Κλιαμενάκης.
Στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Μανάρας, πρώτος σε σταυρούς ψήφους υποψήφιος της παράταξης του Δημάρχου Χίου, που όμως -λόγω του εκλογικού νόμου- δεν είχε εκλεγεί στη Δημοτική Ενότητα Καμποχώρων δημοτικός σύμβουλος. Αντιπρόεδρος θα είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Παντελής Καμπούρης.

Στο Λιμενικό Ταμείο, αναλαμβάνει ο Κυριάκος Ζωάνος (με αντιπρόεδρο τον Αλέξη Γεωργούλη),
στη ΔΗΚΕΧ ο Κωνσταντίνος Μισσόβουλος (με αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Γιακούμα),
στη ΔΙΑΝΟΧ ο Φώτης Γιαννίρης,
στην Μονομετοχική Α.Ε. ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης,
στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο ο Δημήτρης Μάντικας (με αντιπρόεδρο την Σταυρούλα Σάτρα).
Στην Σχολική Επιτροπή α’ βάθμιας εκπαίδευσης πρόεδρος αναλαμβάνει η Ειρήνη Ψύλλου (με αντιπρόεδρο τον Στρατή Φεργαδιώτη) και
στη Σχολική επιτροπή β΄βάθμιας εκπαίδευσης ο Κωνσταντίνος – Βίκτωρ Χατζησταμάτης (με αντιπρόεδρο τον Νίκο Νύκτα).
Την αντίθεσή τους στην τροποποίηση του νόμου που επιτρέπει τον ορισμό των 3/5 από τον Δήμαρχο εξέφρασαν οι Κώστας Τριαντάφυλλος, Μάρκος Σκούφαλος, Μανώλης Στάθης και Δημήτρης Αντωνόγλου, ως επικεφαλής των συνδυασμών τους.

The post Ορισμός διοικήσεων σε Νομικά Πρόσωπα και Οργανισμούς Δήμου Χίου- έκπληξη με Μυριαγκό σε ΔΕΥΑΧ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb