Μεγάλη συμμετοχή από πολλές χώρες στον ορεινό υπερμαραθώνιο ULTRA PELION TRAIL

Μεγάλη συμμετοχή από πολλές χώρες στον ορεινό υπερμαραθώνιο ULTRA PELION TRAIL

Εξακόσια δεκαπέντε άτομα, από περίπου 10 χώρες, έχουν δηλώσει συμμετοχή στον χειμερινό ορειβατικό υπερμαραθώνιο, με την ονομασια ULTRA PELION TRAIL (UTP) που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου, στο Πήλιο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 06:00 το πρωί, με αφετηρία τo Αθλητικό Κέντρο Πορταριάς – Μακρινίτσας Πηλίου, ενώ εκτιμάται ότι περισσότερα από 2.000 άτομα, αθλητές και συνοδοί θα βρεθούν συνολικά, στη Μαγνησία το επόμενο διήμερο.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το όμορφο Πήλιο μέσα από τρεις διαδρομές που έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, μήκους 11, 23 και 80 χιλιομέτρων.

Το έπαθλο, από ξύλο ελιάς

«Η μαγεία του Πηλίου θα αποτυπωθεί μέσα από την αθλητική διάδραση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη, εκφράζοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας στην διοργάνωση, η οποία διοργανώνεται φέτος, για τέταρτη φορά.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντος, μέλος του Αθλητικού, Ορειβατικού, Πεζοπορικού, Φυσιολατρικού Συλλόγου Βόλου, ευχαρίστησε την κ. Κολυνδρίνη για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθεια αυτή.

«Η Περιφέρεια απογείωσε τη διοργάνωση. Το event δεν είναι μόνο αθλητικό αλλά και τουριστικό και οι αθλητές θα γνωρίσουν όλη την ομορφιά του Πήλιου», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ο Γάλλος πρωταθλητής του αθλήματος, κ. Γκιγιόμ, ο οποίος έδωσε το παρών στη σημερινή συνέντευξη τυπου, ανέφερε ότι το trail είναι ένα ενδιαφέρον σπορ, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να επισκέπτονται χώρες και να ανακαλύπτουν το περιβάλλον. «Το Πήλιο έχει πολλά μονοπάτια. Μ’ αρέσει η αντίθεση βουνού θάλασσας και είναι πολύ ωραία διαδρομή. Είχα έρθει και το 2017», είπε ο αθλητής.

O σχεδιασμός της διαδρομής του ULTRA PELION TRAIL, έχει σχεδιαστεί χρόνια πριν, χάρη στην αγάπη του κ. Τσαντού, o οποίος είναι ο ίδιος αθλητής των ULTRA με συμμετοχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Όπως είπε, στον αγώνα των 80 χλμ θα συμμετάσχουν άτομα που είναι εξοικειωμένα με το βουνό και κατάλληλα προετοιμασμένα. Ήδη στον συγκεκριμένο αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 άτομα. Οι μικρότερες διαδρομές (11 και 23 χλμ) θα γίνουν περιφερειακά από Πορταριά ως Πλιασίδι.

Να σημειωθεί πως εκείνη την ημέρα θα είναι ανοιχτό το Καταφύγιο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου για να μπορεί ο κόσμος να ξεκουράζεται.

www.ert.gr

ertweb