Η ορχήστρα «Γεβγκένι Σβετλάνοφ» στο Μέγαρο Μουσικής

Η ορχήστρα «Γεβγκένι Σβετλάνοφ» στο Μέγαρο Μουσικής

Η κρατική ακαδημαϊκή ορχήστρα της Ρωσίας «Γεβγκένι Σβετλάνοφ», το σύνολο που άφησε εποχή υπό την μπαγκέτα του επί 35 χρόνια διευθυντή της, του θρυλικού Γεβγκένι Σβετλάνοφ, επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από πολλά χρόνια για μία και μοναδική συναυλία αποκλειστικά με έργα Τσαϊκόφσκι, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 20:30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Ντανιέλ Ράισκιν, η Ορχήστρα ερμηνεύει δύο αριστουργήματα του σπουδαίου Ρώσου μουσουργού: την Πέμπτη Συμφωνία σε μι ελάσσονα, έργο 64, με το ρομαντικό αργό μέρος και το θυελλώδες φινάλε της, και το Κοντσέρτο για βιολί σε ρε μείζονα, έργο 35, μία από τις πλέον μελωδικές και δεξιοτεχνικές συνθέσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου, με ερμηνευτή τον εξέχοντα βιολονίστα Σάσα Ροζντεστβένσκι.

Η «Γεβγκένι Σβετλάνοφ» έχει παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη δημιουργίες σύγχρονων Ρώσων συνθετών, το έργο των οποίων στηρίζει από το 2016 μέσω ειδικού προγράμματος για τη μουσική δημιουργία, ενώ έχει ερμηνεύσει σε ρωσική πρεμιέρα συνθέσεις ευρωπαίων μουσουργών, σύγχρονων και κλασικών (Άνταμς, Μπετόβεν–Μάλερ, Μεσσιάν, Ορφ, Στόκχαουζεν κ.ά.).

Η Ορχήστρα έχει οργανώσει επτά ετήσιους κύκλους εκπαιδευτικών συναυλιών με τίτλο «Ιστορίες με την Ορχήστρα» και έχει εμφανιστεί σε Ευρώπη, Ασία και Νότια Αμερική. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα από το ρωσικό κράτος για τα καλλιτεχνικά της επιτεύγματα.

 

Τιμές εισιτηρίων: 13€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 19€ ● 30€ ● 42€ ● 52€ ● 62€ ● 70€

 

Τηλέφωνο: 210 7282333

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

megaron.gr

www.ert.gr

Ραδιοτηλεόραση