Samsung Exynos 980: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του 5G mid-range SoC

Techblog.gr

Samsung Exynos 980 5G specs official

Τον Σεπτέμβριο, η Samsung ανακοίνωσε το πρώτο της ολοκληρωμένο 5G chipset, το Samsung Exynos 980, το οποίο είναι σχεδιασμένο για τα mid-range smartphones. Δύο μήνες μετά, η εταιρεία αποκάλυψε τις λεπτομερείς προδιαγραφές αυτού του νέου chipset.

Χαρακτηριστικά

Ο Samsung Exynos 980 αποτελείται από έναν διπύρηνο Cortex-A77 χρονισμένο έως τα 2,2 GHz, έναν εξαπύρηνο Cortex-A55 χρονισμένο έως τα 1,8 GHz, τη GPU Mali-G76 MP5 και έχει ενσωματωμένο NPU. Επιπλέον, υποστηρίζει οθόνες WQHD+ με ανάλυση μέχρι 3.360×1.440 pixels και διαθέτει 5G modem.

Το νέο SoC είναι σχεδιασμένο με αρχιτεκτονική FinFET 8nm και υποστηρίζει LPDDR4X μνήμες RAM, UFS 2.1 και eMMC 5.1 αποθηκευτικό χώρο. Με τον DSP τη NPU, ο Samsung Exynos 980 μπορεί να προσφέρει δυνατότητες AI για κάμερες pro-grade και έξυπνους βοηθούς.

Επιπλέον, επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών σε λειτουργία AI εντός της συσκευής, χωρίς να απαιτείται η αποστολή δεδομένων στους διακομιστές για επεξεργασία. Αυτό μειώνει αρκετά τον χρόνο απόκρισης, βελτιώνει την ασφάλεια και βοηθά στη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Όπως είναι λογικό, ο Samsung Exynos 980 έχει σχεδιαστεί ώστε να χειρίζεται με ευκολία τις διεργασίες που απαιτούνται για την επίτευξη χαμηλού latency. Χάρη στο ενσωματωμένων 5G modem μπορεί να πιάσει ταχύτητες λήψης έως και 3,55Gbps.

Σε επίπεδο καμερών, ο Samsung Exynos 980 υποστηρίζει έως και πέντε μεμονωμένους αισθητήρες, και είναι σε θέση να χειριστεί τρεις αισθητήρες ταυτόχρονα. Υποστηρίζει αισθητήρες έως και 108MP και διπλές κάμερες έως 20MP+20MP.

Χάρη στη GPU Mali-G76 MP5, ο Samsung Exynos 980 επεξεργάζεται πολύ καλά 3D περιβάλλοντα και γραφικά, έτσι μειώνει τα lag στο gaming και τους χρόνους φόρτωσης. Επιπλέον, υποστηρίζει Wi-Fi 6 που προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες για καλύτερη εμπειρία online gaming και θέαση περιεχομένου υψηλής ανάλυσης χωρίς κολλήματα.

Τέλος, ο Samsung Exynos 980 υποστηρίζει Bluetooth v5.0 για ταυτόχρονη σύνδεση πολλαπλών συσκευών και GNSS για πιο ακριβή εντοπισμό θέσης. Επιπλέον, ο MFEC υποστηρίζει την κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση 4K UHD στα 120fps.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος