Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου-Υπεγράφησαν σημαντικές συμφωνίες

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου-Υπεγράφησαν σημαντικές συμφωνίες

Νέα εποχή στις ελληνοκινεζικές σχέσεις με την επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα και την υπογραφή 16 εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών με έμφαση στο εμπόριο, τις εξαγωγές και τον τουρισμό.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός, «ο δρόμος που ανοίγουμε σύντομα θα γίνει λεωφόρος».

Για νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, που θα αποφέρουν αμοιβαία οφέλη για τους δύο λαούς, μίλησε ο Κινέζος πρόεδρος.

Εγκαινιάζεται μια νέα πορεία συμπόρευσης και συν-δημιουργίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ανέφερε στην προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

— Εξάλλου ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν Ελλάδα και Κίνα στα νέα επενδυτικά σχέδια της COSCO με στόχο να αναδειχθεί ο Πειραιάς ως ένα από τα τρία σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης.
Ενδεικτική η κοινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κίνας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πέραμα, όπου ενημερώθηκαν για την έκταση και την εξέλιξη των έργων με παράλληλη χρηματοδότηση της Cosco από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Export – Import Bank of China.

Σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Αθήνα με συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα,  και ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης συνοδευόμενος από τον ΠτΔ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη και Σι Τζιπίνγκ – Σημαντικές συμφωνίες (video)

Πρ. Παυλόπουλος: Κίνα και Ελλάδα ξεκινούν μια νέα πορεία συμπόρευσης και συνδημιουργίας (video)

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης