Nokia 8.2: Θα έχει μόνο 5G έκδοση και θα το δούμε στην MWC 2020

Techblog.gr

Nokia 8.2 only 5G Version in MWC 2020

Το Nokia 8.2 αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα smartphones της HMD Global και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές θα κυκλοφορούσε σε δύο εκδόσεις, μία 4G LTE και μία 5G. Ωστόσο, νεότερη αναφορά θέλει την εταιρεία να κυκλοφορεί μόνο μία έκδοση.

Με βάση όσα γνωρίζουμε, το Nokia 8.2 θα είναι εξοπλισμένο με τον επερχόμενο Snapdragon 735 και θα είναι ένα upper mid-range smartphone. Μέχρι τώρα περιμέναμε ότι θα έχει δύο εκδόσεις, αλλά οι νεότερες αναφορές λένε ότι η εταιρεία θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με τα Nokia 6.1 και Nokia 6.1 Plus, όπου κυκλοφόρησε μόνο το Nokia 6.2.

Έτσι, η HMD Global θα διαθέσει στην αγορά μόνο μία έκδοση του Nokia 8.2 και αυτή θα έχει δυνατότητα 5G σύνδεσης. Η παρουσίαση του smartphone περιμένουμε να πραγματοποιηθεί στη MWC 2020 τον Φεβρουάριο.

Χαρακτηριστικά

Το Nokia 8.2 θα μπορούσε να είναι το πρώτο τηλέφωνο της HMD Global με οθόνη χωρίς notch και pop-up selfie κάμερα 32MP. Στο εσωτερικό του λέγεται ότι θα έχει τον Snapdragon 735, τον οποίο δεν έχει καν ανακοινώσει η Qualcomm.

Το SoC θα είναι ο διάδοχος του 8nm Snapdragon 730, που προς το παρόν είναι ο καλύτερος επεξεργαστής μετά από τους flagship Snapdragon 8XX της αμερικάνικης κατασκευάστριας chip. Επιπλέον, ο Snapdragon 735 αναμένεται να είναι εξοπλισμένος με μόντεμ 5G.

Το Nokia 8.2 μάλλον θα γίνει διαθέσιμο σε τρεις παραλλαγές, 4GB μνήμη RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, 6GB μνήμη RAM και 128GB χώρο αποθήκευση, και 8GB μνήμη RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Αν όντως αυτό ισχύει, τότε θα είναι το πρώτο smartphone της HMD Global με 8GB μνήμη RAM.

Επίσης, αναμένεται το smartphone να έχει τετραπλή κάμερα 64MP τοποθετημένη σε στρογγυλό module.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Nokia 8.2 θα αποτελέσει την προσπάθεια της εταιρείας να κυκλοφορήσει ένα προσιτό 5G smartphone και σύμφωνα με τις αναφορές η τιμή του θα είναι περίπου 500 δολάρια, στις ΗΠΑ.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος