iPhone 11 Pro: Μπορεί να αντικαταστήσει επαγγελματική κάμερα;

Techblog.gr

Μέχρι σήμερα έχουμε διαβάσει πολλά για την κάμερα του iPhone 11 Pro, ακόμη και με επαγγελματική DSLR τη σύγκριναν. Τώρα το CNET αποφάσισε να βάλει το smartphone της Apple να αντιμετωπίσει κινηματογραφικές κάμερες. Γι’ αυτό, προκάλεσε έναν επαγγελματία σκηνοθέτη να δημιουργήσει βίντεο χρησιμοποιώντας αποκλειστικά iPhone 11 Pro.

Το πείραμα και τα αποτελέσματα

Η Carfection, μία συνεργαζόμενη με το CNET ομάδα η οποία ασχολείται με τα αυτοκίνητα, αποδέχτηκε την πρόκληση. Έτσι, η ομάδα πήγε στο New Forest National Park στην Αγγλία με σκοπό να κινηματογραφήσει ένα βίντεο με επίκεντρο μία Ford Mustang Bullitt.

iPhone 11 Pro Film Pro Video

Το βίντεο καταγράφηκε αποκλειστικά με ένα iPhone 11 Pro, με μοναδικές εξαιρέσεις κάποιες σκηνές στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν οι φακοί της Moment, stabilization gimbals και ειδικοί slider. Ως μέτρο σύγκρισης, θα αναφέρουμε ότι η Carfection χρησιμοποιεί συνήθως DSLR όπως τη Panasonic GH5 ή τη Sony FS7.

Ο παραγωγός της Carfection είπε ότι η ποιότητα του τελικού βίντεο σίγουρα δεν είναι τέλεια. Τόνισε ότι στα σημεία όπου ο φωτισμός ήταν καλώς η ποιότητα του βίντεο είναι εκπληκτική. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η λήψη έγινε με ένα iPhone.

Επιπλέον, ο Rose είπε ότι η συνολική εμπειρία ήταν εντυπωσιακή και πως οι επιλογές ρύθμισης της τριπλής κάμερας του 11 Pro προσφέρουν αρκετή ευελιξία, και επαίνεσε ιδιαίτερα την εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο Filmic Pro του iOS.

iPhone 11 Pro Film Pro Video

Τέλος, όταν ο Rose ρωτήθηκε αν θα χρησιμοποιούσε για επαγγελματικούς σκοπούς το iPhone 11 Pro, είπε ότι αποτελεί μία καλή εφεδρική λύση, αλλά δεν είναι κατάλληλο για μόνιμος εξοπλισμός κινηματογράφησης.

Το τελικό βίντεο θα το βρείτε στην κορυφή του άρθρου.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος