Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» (video)

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» (video)

Καίριο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας κατάφεραν οι διωκτικές αρχές, που βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Δύο άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν σε συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης.

Στους 2 άνδρες, 41 και 45 ετών, αλλά και σε ακόμη 2 πρόσωπα που αναζητούνται, ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες για 3 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα, ενώ η 39χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τη βεβαιότητα ότι τα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ετοίμαζαν δυναμικό χτύπημα που θα μπορούσε να έχει θύματα, εξέφρασαν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

«Ευτυχώς που προλάβαμε», δήλωσε πριν από λίγο ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Λευτέρης Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο ανακοινώσεων για την υπόθεση που έγιναν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο χρησιμοποιήθηκαν και ευτυχώς που δεν σκότωσαν, αλλά τραυμάτισαν αστυνομικούς», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα και δεν γνωρίζουμε πόσα αθώα θύματα θα μπορούσε να προκαλέσει η χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία της Αθήνας. Εκείνο που μας τρομάζει όμως, ακόμη περισσότερο, είναι η ποσότητα και ισχύς των εκρηκτικών υλών που είχαν στην κατοχή τους. Ευτυχώς που προλάβαμε».

Στη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγιναν 15 προσαγωγές και 13 κατ’ οίκον έρευνες, με τις βαλλιστικές έρευνες να δείχνουν ότι ένα από τα καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε σε 2 επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Tην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δείχνουν τα ευρήματα από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής (video)

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση