Αντιτρομοκρατική για «Επαναστική Αυτοάμυνα»: «Ευτυχώς προλάβαμε» – Συνεχίζονται οι έρευνες (video)

Αντιτρομοκρατική για «Επαναστική Αυτοάμυνα»: «Ευτυχώς προλάβαμε» – Συνεχίζονται οι έρευνες (video)

Καίριο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας κατάφεραν οι διωκτικές αρχές, καθώς όπως ανέφεραν στις επίσημες ανακοινώσεις τους, οι συλληφθέντες τρομοκράτες ετοίμαζαν κάτι πολύ μεγάλο. «Ευτυχώς προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής δίνοντας το στίγμα της σοβαρότητας των συλλήψεων. Στη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, συνελήφθησαν 2 άνδρες και 1 γυναίκα, έγιναν 15 προσαγωγές, 13 κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός, με τις βαλλιστικές εκθέσεις να δείχνουν ότι ένα από τα καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε σε 2 επιθέσεις των τρομοκρατών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στους 2 άνδρες, 41 και 45 ετών, αλλά και σε ακόμη 2 πρόσωπα που αναζητούνται, ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες για 3 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα, ενώ η 39χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

«Ευτυχώς που προλάβαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Λευτέρης Χαρδαλιάς.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο χρησιμοποιήθηκαν και ευτυχώς που δεν σκότωσαν, αλλά τραυμάτισαν αστυνομικούς», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα και δεν γνωρίζουμε πόσα αθώα θύματα θα μπορούσε να προκαλέσει η χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία της Αθήνας. Εκείνο που μας τρομάζει όμως, ακόμη περισσότερο, είναι η ποσότητα και ισχύς των εκρηκτικών υλών που είχαν στην κατοχή τους. Ευτυχώς που προλάβαμε».

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε αρχίσει την τρομοκρατική δράση της πριν από 5,5 χρόνια. Κομβικής σημασίας στη σύλληψη των τρομοκρατών ήταν η επίθεση σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Χολαργό τις βραδινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου 2019.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Tην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δείχνουν τα ευρήματα από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής (video)

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου