Τρίπολη: Μύθοι και αλήθειες για το κάπνισμα

Τρίπολη: Μύθοι και αλήθειες για το κάπνισμα

«Είναι αλήθεια ότι το κάπνισμα, δύσκολα κόβεται, αφού η νικοτίνη προκαλεί εξάρτηση και είναι το τρίτο ναρκωτικό μετά την ηρωίνη και την κοκαίνη. Δεν είναι θέμα συνήθειας το κάπνισμα. Είναι εξάρτηση και νόσος και πρέπει έτσι να αντιμετωπίζεται».

Αυτό δήλωσαν, οι ομιλητές της ενδιαφέρουσας ημερίδας που οργάνωσε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και οι εργαζόμενοί του, στις εγκαταστάσεις του, στην Τρίπολη.

Με αφορμή τον αντικαπνιστικό νόμο, οι ομιλητές (ειδικοί επιστήμονες), στάθηκαν στους μύθους και στις αλήθειες για το κάπνισμα και τον καπνιστή, ανέλυσαν τα αρνητικά και τις επιπτώσεις που προκύπτουν απ’ το κάπνισμα και εξέφρασαν την ευχή τους να μπορέσει να εφαρμοστεί, καθολικά και οριζόντια ο νόμος σ’ όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τους ομιλούντες (Αλέξανδρος Κατράνης, Γαρυφαλλιά Βλάχου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Νίκος Σωτηρόπουλος), κάθε τσιγάρο περιέχει ουκ ολίγες επικίνδυνες χημικές ουσίες, τοξικές και καρκινογόνες, κάθε καπνιστής, πληρώνει αρκετά χρήματα, κάθε χρήστης μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά νοσήματα και προβλήματα υγείας.

Εξετάστηκε και το θέμα των παθητικών καπνιστών, καθώς και άλλων ειδικών περιπτώσεων.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Πέτρος Τομάρας, καθώς και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς