Οι μαζικές αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα, αναστολή πλειστηριασμού της Α΄κατοικίας του Γ. Παληού

Οι μαζικές αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα, αναστολή πλειστηριασμού της Α΄κατοικίας του Γ. Παληού

Μια πρώτη νίκη και σημαντική ανάσα για να μπορέσει να υπάρξει χρόνος και να βρεθεί κοινά αποδεκτή για την πρώτη κατοικία του Χιώτη τυποιγράφου Γιάννη Παληού, αποτελεί η απόφαση για αναστολή του πλειστηριασμού που είχε οριστεί για την 7η Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων φορέων στη Μυτιλήνη, ενώ χθες είχε γίνει και έξω από το Συμβολαιογραφείο που θα πραγματοποιούσε τον αυριανό πλειστηριασμό, ζητώντας την αναστολή του. Κάτι που ανάγκασε την Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας να επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «…Οι πλειστηριασμοί σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο, αναστέλλονται μόνο μετά από δικαστικές αποφάσεις ή απόφαση του επισπεύδοντα δανειστή.».
Πράγματι σήμερα περί τις 3.00 μ.μ. από το περιβάλλον του Γιάννη Παληού μάς δήλωσαν ότι από την Τράπεζα του ανακοίνωσαν ότι δεν θα γίνει ο πλειστηριασμός και ήθελαν να το επιβεβαιώσουν αν πράγματι είχε αποσυρθεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τη Μυτιλήνη όπου με νέα ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας αναφέρει ότι «… ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός αναστέλλεται μετά από συνεννόηση της δανείστριας τράπεζας και των οφειλετών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο μόνος τρόπος για τη μη πραγματοποίηση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είναι είτε η δικαστική απόφαση αναστολής αυτού είτε συνεννόηση οφειλετών και δανειστών, όπως έγινε και στον εν λόγω πλειστηριασμό», καταλήγει η ανακοίνωση.
Στις 6.00 σήμερα το απόγευμα στην προσωπική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιάννης Παληός ανακοινώνει τη θετική είδηση τονίζοντας ότι «Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!» και καλεί σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ανακοινωθεί άλλη ημερομηνία.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Παληού:

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Αποτέλεσμα των μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων σε Χίο και Μυτιλήνη είναι η πρώτη αυτή νίκη της αναστολής του πλειστηριασμού. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να ασκήσει πίεση, να έχει αποτέλεσμα και να δώσει κάποια ανάσα.
Ύστερα από το κύμα συμπαράστασης και τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η τράπεζα μου ανακοίνωσε ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης και μοναδικής κατοικίας μου μπαίνει “σε κατάσταση αναστολής”. Η μαζική παρουσία όλων των φίλων, των φορέων, των σωματείων που στάθηκαν έξω από τα καταστήματα της τράπεζας στα δύο νησιά και διαδήλωσαν την προηγούμενη βδομάδα ήταν ένα δυνατό χτύπημα.
Οι αποφάσεις από σωματεία και φορείς στη Χίο για την αυριανή κινητοποίηση και ταυτόχρονα οι μαχητικές αποφάσεις στη Μυτιλήνη για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού θορύβησαν την τράπεζα και προέβη στην αναστολή του αυριανού πλειστηριασμού.
Η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει όμως να εφησυχάζει κανέναν. Χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να οριστεί η νέα ημερομηνία. Το κίνημα που σύσσωμο κατάφερε να τους σταματήσει είναι αυτό που θα τους σταματήσει όποτε ξανά χρειαστεί, μέχρι την τελική δικαίωση.
Σας καλώ σε ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση ώστε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία κατάσχεσης για την πρώτη κατοικία μου, να πάρουμε θέση με νέους και μαζικότερους αγώνες για την οριστική ΑΚΥΡΩΣΗ της κατάσχεσης.
Όπως άλλωστε, πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για καθένα και καθεμία που βρίσκεται στην ίδια θέση μαζί μου. Πλέον, κανείς να μην είναι μόνος του!
Η αυριανή κινητοποίησή μας αναστέλλεται. Ο αγώνας δεν σταματά, και αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, κάθε χρεωμένο νοικοκυριό, κάθε πρώτη κατοικία που απειλείται. Υψώνουμε ανάστημα: Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Γιάννης Ν. Παληός
6-11-2019»

The post Οι μαζικές αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα, αναστολή πλειστηριασμού της Α΄κατοικίας του Γ. Παληού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση