Κ. Τσιάρας: Να διασφαλίσουμε ότι θα γίνονται ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

Κ. Τσιάρας: Να διασφαλίσουμε ότι θα γίνονται ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

Για μικροκομματική προσέγγιση κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στο πλαίσιο της συζήτησης του ν/σ επί των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι δεν αλλάζει το πνεύμα του ισχύοντας ποινικού κώδικα καλώντας τα κόμματα ενόψει της δεύτερης ανάγνωσης στην επιτροπή και τη συζήτηση στην ολομέλεια να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Όσον αφορά στο επίμαχο άρθρο της άρσης της αυτεπάγγελτης δίωξης των τραπεζικών στελεχών για την κακουργηματική απιστία ο υπουργό Δικαιοσύνης ανέφερε ότι υπήρχε μεγάλος προβληματισμός καθώς τα στελέχη αυτά δεν μπορούσαν αν υπογράψουν ρυθμίσεις οφειλετών με κόκκινα δάνεια. Στόχος -υποστήριξε- είναι να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία και να διασφαλίσουμε οτι θα μπορούν να γίνονται ρυθμίσεις για κόκκινα δάνεια.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η ρύθμιση αυτή είναι μια κυβερνητική απόφαση – δώρο στους τραπεζίτες επισημαίνοντας ότι η μη ύπαρξη αυτεπάγγελτης λογικής θα οδηγήσει σε μαζική εκκαθάριση υποθέσεων, αφού θύμα και θύτης ταυτίζονται. Να σημειωθεί ότι και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης σε σειρά άρθρων του ν/σ εξέφρασαν σοβαρές ενστάσεις, ενώ επί της αρχής το ΚΙΝΑΛ το υπερψηφίζει.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Α. Μαραθιάς

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ