Κέρκυρα: Δύο συνεδριάσεις για το ΔΣ Κεντρικής Κέρκυρας – Η ΛΑΣΥ ζητά έκτακτη για τα σκουπίδια

Κέρκυρα: Δύο συνεδριάσεις για το ΔΣ Κεντρικής Κέρκυρας – Η ΛΑΣΥ ζητά έκτακτη για τα σκουπίδια

Σε δύο συνεδριάσεις καλείται το Δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στην Παλαιόπολη Μον–Ρεπό, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Η πρώτη θα γίνει με 12 θέματα στις 19.00, στην ημερήσια διάταξη και η δεύτερη θα γίνει στις 9.00 το βράδυ της ίδιας μέρας με μοναδικό θέμα τον προυπολογισμό του Δήμου μέχρι το τέλος του 2019.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
1. Ανακοινώσεις.
2. Ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας (στο πλαίσιο ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου).
3. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για το διάστημα από 1.9.2019 έως 31.12.2019 (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).
4. Έγκριση μετατροπής του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας σε Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας (Εισηγήτρια η Δήμαρχος κα Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου).
5. Έγκριση μετατροπής του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος Κέρκυρας σε Σύνδεσμο (Εισηγήτρια η Δήμαρχος κα Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου).
6. Ορισμός Μελών για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας.
7. Ορισμός Μελών για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.).
8. Ορισμός Αντιπροσώπου της Κοινότητας Άνω Κορακιάνας (Δ.Ε. Φαιάκων) στην Εκκλησιαστική Επιτροπή των Δημοτικών Ναών α) Αγίου Ισιδώρου και β) Αγίου Ονουφρίου (πρώην Διακοινοτική: Δουκάδες, Γαρδελάδες, Σκριπερό, Άνω Κορακιάνα) (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Ζερβού).
9. Καθορισμός αποζημίωσης μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας (Εισηγήτρια η Δήμαρχος κα Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου).
10. Έγκριση του από 17.9.2019 (χρήση 2019) πρωτοκόλλου παραλαβής παροχής εργασιών και μεταφορών της υπηρεσίας με τίτλο «Ηλεκτρονική διαχείριση Πρακτικών, φιλολογική επιμέλεια, CD-ROM για τις Συνεδριάσεις 4η έως 10η 2019 του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).
11. Διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έτους 2019 (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Χρυσούλα Τόμπρου – Γκίνη).
12. Πρόταση για συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διοίκησης του Βίδο (Πτυχίας). Συζήτηση για την αναθεώρηση της σύμβασης με την εταιρεία «ΙΚΟΣ Α.Ε.» (Εισηγητής ο Επικεφαλής Παράταξης κ. Γεώργιος Καλούδης).
ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΥ
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των συνεδριάσεων η Λαική Συσπείρωση με δική της ανακοίνωση διαμαρτύρεται για το ότι «δεν υπήρξε καμία συνεννόηση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ούτε δόθηκε η δυνατότητα στις δημοτικές παρατάξεις να προτείνουν θέματα προς εγγραφή σε αυτήν». Επίσης, τονίζει ότι «για μία ακόμη φορά δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων». Η ΛΑΣΥ, ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη, ζητά έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

www.ert.gr

Μαρία Παγκράτη