Δικάζεται ο Α. Σώρρας- Ζημία κατά Δημοσίου και εξαπάτηση πολιτών στο κατηγορητήριο

Δικάζεται ο Α. Σώρρας- Ζημία κατά Δημοσίου και εξαπάτηση πολιτών στο κατηγορητήριο

Απάτη κατά του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης  ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι μερικές από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας στην υπόθεση που εκδικάζεται σήμερα αλλά αναμένεται να δοθεί αναβολή. Στο εδώλιο οδηγούνται επίσης 22 κατηγορούμενοι για ζημία του ελληνικού Δημοσίου καθώς και εξαπάτηση πολιτών, με την υπόσχεση διαγραφής χρεών.

Η ζημία για το Δημόσιο υπολογίζεται σε 150.000 Ευρώ σε πρώτη φάση, στα 348.000 Ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και πάνω από 4 εκατομμύρια υπολογίζονται οι οφειλές προς το ΙΚΑ.

Ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» προέτρεπε οπαδούς του να μην πληρώνουν οφειλές προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η δίωξη περιλαμβάνει κακουργήματα συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης και απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος
Πηγή:ΕΡΤ1

www.ert.gr

Σοφία Χούντα