Συνέχεια στην κόντρα για το ΚΕΘΕΑ

Συνέχεια στην κόντρα για το ΚΕΘΕΑ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ. Ο Υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για μεθόδευση με την επιλογή της ως μοναδική υποψήφια για θέση στη διοίκηση του Οργανισμού.

Ανοιχτή προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του γενικού διευθυντή του ΚΕΘΕΑ θα υπάρξει από το υπουργείο Υγείας όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε βολές εναντίον της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία επρόκειτο να είναι υποψήφια για τη διοίκηση του Οργανισμού.

Το θέμα του νέου τρόπου διοίκησης του ΚΕΘΕΑ εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε βολές κατά της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ότι εργαλειοποείται τη Δικαιοσύνη για σημαντικές υποθέσεις όπως η υπόθεση Novartis, η αποφυλάκιση Κουφοντίνα και το πόρισμα στο Μάτι. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «εν κρυπτώ επιλογή με μία και μοναδική υποψήφια την κ. Ξένη Δημητρίου… εσκεμμένα και με δική της παρέμβαση για το πόρισμα στο Μάτι».

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, ψυχίατρος Χρήστος Λιάπης μίλησε στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ και τόνισε πως δεν θα ενισχυθεί ο ρόλος της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού, λέγοντας: «Περισσότερη δημοκρατία, ενίσχυση του αυτοδιοίκητου».

Την απόσυρση της ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ και την άμεση έναρξη διαλόγου ζητούν για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενο, κάνοντας λόγο για “θεσμικό πραξικόπημα” με τον “διορισμό ενός πλήρως ελεγχόμενου κομματικού Διοικητικού Συμβουλίου”.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος