Ενημέρωση για τη σεισμικότητα και την πιθανότητα δημιουργίας τσουνάμι στην Κω

Ενημέρωση για τη σεισμικότητα και την πιθανότητα δημιουργίας τσουνάμι στην Κω

Ενημέρωση των πολιτών για τη σεισμικότητα και την πιθανότητα δημιουργίας τσουνάμι, ως επακόλουθο σεισμού, διοργανώνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Κω.
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, διοργανώνεται στο πλαίσιο των έργων «ΓΕΩΡΙΣΚ» και «Tsunami Last Mile» (ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης τσουνάμι από σεισμό, που έχει εγκατασταθεί στην πόλη της Κω) .
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η σεισμικότητας της Ελλάδας, θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τη μείωση των επιπτώσεων των γεωδυναμικών κινδύνων και τα γεγονότα που ακολούθησαν τον ισχυρό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 στην Κω.
Επίσης θα γίνει παρουσίαση του πιλοτικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, που έχει εγκατασταθεί στην πόλη της Κω, καθώς και οι δράσεις της άσκησης ετοιμότητας σεισμού και τσουνάμι που θα διεξαχθεί στο νησί στις 19 Νοεμβρίου με ρεαλιστικό σενάριο, για την εξοικείωση του πληθυσμού σε ασκήσεις ετοιμότητας.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι ερευνητές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ. Γεώργιος Δρακάτος, Δρ. Ιωάννης Καλογεράς, Δρ. Μαρίνος Χαραλαμπάκης, Δρ. Νίκος Καλλιγέρης και MSc Αρετή Πλέσσα.

www.ert.gr

Χριστίνα Μέγα