Κίνα-Κ. Μητσοτάκης: Να αδράξουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το μέλλον (video)

Κίνα-Κ. Μητσοτάκης: Να αδράξουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το μέλλον (video)

Σημαντική στιγμή για την χώρα χαρακτήρισε την παρούσα συγκυρία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 60 Ελλήνων και δεκάδων Κινέζων επιχειρηματιών στην Σαγκάη.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον δυναμισμό και την διάθεση της Σαγκάης να ενστερνιστεί έναν κόσμο που αλλάζει. «Μια νέα αισιόδοξη εποχή έρχεται για την Ελλάδα και μας επιτρέπει να αδράξουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει να οδηγήσει την χώρα σε μια εποχή βιώσιμης ευημερίας.

Αναφέρθηκε στην εντολή του Ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση για αποκατάσταση της ανάπτυξης, προσέλκυση επενδύσεων και εξασφάλιση ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα οικονομικού περιβάλλοντος.

«Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ώστε να προσελκύσουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας πως η χώρα διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον μια προνομιακή γεωπολιτική θέση αλλά και έμπειρο εργατικό δυναμικό.

Αναφέρθηκε στην δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώσουν» την δυναμική της Ελλάδας ώστε να μετατραπεί σε ένα πραγματικό «success story», δεδομένης και της θετικότατης αντίδρασης των αγορών τον τελευταίο καιρό. «Το κόστος δανεισμού έχει μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα επιτρέποντάς μας να εκδώσουμε ομόλογα με αρνητικά επιτόκια, κάτι αδιανόητο πριν από έναν χρόνο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Χρηματιστήριο λέγοντας πως η ελληνική κεφαλαιαγορά είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες στον κόσμο το 2019 ενώ έκανε ειδική αναφορά στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων, όπως η εκμετάλλευση του Ελληνικού, που είχαν περιέλθει σε στασιμότητα για πολλά χρόνια. Όπως προανήγγειλλε, τον επόμενο μήνα θα νομοθετήσει φορολογικές διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις, ενώ έχει ήδη κάνει αντίστοιχες περικοπές στην φορολογία των πολιτών.

Η ανάκαμψη της κτηματαγοράς μετά από δέκα χρόνια -κατά 10% ήδη αυτό το έτος- οφείλεται και στην εμπιστοσύνη των κινέζων επενδυτών που κάνουν χρήση των προνομίων της «golden visa», σημείωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως οι ευκαιρίες που υπάρχουν στην επιχειρηματική αγορά θα αποτελέσουν στόχο ολοένα και περισσότερων κινέζων επενδυτών.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σταθερή μείωση της ανεργίας, κάτι που συνδυαστικά θα οδηγήσει στην συνολική ανάπτυξη της οικονομίας κατά 3% το 2020, καθιστώντας την χώρα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης.

«Η χώρα μου βρίσκεται στην αρχή μια νέας εποχής ανάπτυξης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους κινέζους επιχειρηματίες να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που έχει να προσφέρει η Ελλάδα, τώρα που υπάρχει δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

Εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους οι αμοιβαίοι δεσμοί των δύο χωρών μπορούν να ενδυναμωθούν, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ως ένα λαμπρό παράδειγμα της τόλμης των κινέζων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε μια εποχή που άλλες χώρες το απέφευγαν. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εγκρίνει ένα νέο «master plan» με πρόσθετη επένδυση

Ο πρωθυπουργός το πρωί της Δευτέρας (10.30) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping στον προεδρικό ξενώνα της Σαγκάης, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο της Cosco.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 60 Ελλήνων και δεκάδων Κινέζων επιχειρηματιών έχει ως στόχο να τονώσει το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας με νέες επενδύσεις ή επέκταση των υφιστάμενων και στις δυο χώρες.

Σχετική είδηση: ΓΓ του ΚΚ Σανγκάης στον πρωθυπουργό: Είστε ο σημαντικότερος εταίρος μας στην Ευρώπη(video)-Εγκαινίασε τη μονάδα παραγωγής των ελληνικών ανελκυστήρων Kleeman

www.ert.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση