Πειραματόζωα, νόμιμα βασανιστήρια…

ΣΟΚ προκάλεσαν στην κοινή γνώμη βίντεο και εικόνες από το εργαστήριο LPT στην Γερμανία από τα απίστευτα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται τα πειραματόζωα. Δείχνουν δηλαδή με λίγα λόγια αυτά που συμβαίνουν ανά τον πλανήτη, με τα πρωτεία στην Ευρώπη να τα έχει η Γερμανία, όπου βρίσκονται τα περισσότερα και τα πιο φρικτά βασανιζόμενα πειραματόζωα. Σκύλοι, γάτες, ποντίκια, πιθηκάκια, γουρουνάκια, δελφίνια, κότες και ψάρια μεταξύ άλλων. Φυσικά και δεν προέρχονται από τους δρόμους, δεν είναι ο Μπούμπης, ο αδέσποτος από τις γειτονιές της Ελλάδας, καθώς η επιχείρηση θέλει να είναι σίγουρη για το «προϊόν» της. Τα «παράγει»’ λοιπόν η ίδια ή αναλαμβάνουν ειδικές φάρμες «παραγωγής» πειραματόζωων. Από σκυλιά, «προτιμούνται» κυρίως τα beagle.

Ουσιαστικά μιλάμε για νόμιμη ΑΓΡΙΑ κακοποίηση ζώων. Τα πειράματα έχουν επίσημες ονομασίες και περιλαμβάνουν πνίξιμο, κάψιμο, τύφλωση, ακρωτηριασμό, κομμάτιασμα, σπάσιμο οστών, λιώσιμο, ηλεκτροσόκ, ασφυξία, τάισμα με δηλητηριώδεις ουσίες, στέρηση νερού και τροφής και άλλα πολλά, τα οποία εννοείται ότι συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες και πάντα με μοναδικό κίνητρο το κέρδος. Τα ζώα ακινητοποιούνται ολόκληρα ή μόνο το κεφάλι και πολλές φορές τους κόβουν τις φωνητικές χορδές ώστε να μην ακούγονται τα ουρλιαχτά του πόνου. Περιττό να αναφέρουμε ότι όλα τα ζώα ‘καταλήγουν κάποια στιγμή, λογικό άλλωστε ποιος αντέχει σε χρόνια βασανιστήρια. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 100 εκατομμύρια πειραματόζωα βασανίζονται και δολοφονούνται, κάτι βέβαια που δεν θα μάθουμε ποτέ με ακρίβεια καθώς οι μεγάλες αυτές εταιρείες δεν δίνουν επίσημα στοιχεία.

Με λίγα λόγια μπορεί αν κακοποιήσεις τον σκύλο σου να έχεις αυστηρότατες κυρώσεις -και πολύ σωστά θα πάθεις- αν όμως τυχαίνει να είσαι πολυεθνική, μεγάλη εταιρεία, μπορείς να δολοφονείς και βασανίζεις ανενόχλητος. Γιατί πολύ απλά στον καπιταλισμό εκεί που ξεκινάει το μεγάλο κέρδος, τελειώνει ΚΑΘΕ δικαίωμα. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές; Φυσικά και υπάρχουν. Οι επιστήμονες μιλάνε για παράδειγμα για τα βλαστοκύτταρα, για μελέτη μοριακής δομής μέσω υπολογιστών, για καλλιέργεια ανθρώπινων ιστών κτλ. Γιατί προτιμώνται τα ζώα για τα πειράματα; Σίγουρα όχι γιατί είναι τα πιο ασφαλή και πετυχημένα, το αντίθετο μάλιστα. Τα ζώα προτιμώνται γιατί πολύ απλά έχουν ελάχιστο κόστος. Αν ήθελαν να αντικαταστήσουν τα πειραματόζωα, θα το είχαν ήδη κάνει. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ατομική βόμβα και να φτάσουν στο φεγγάρι.

Αντίστοιχα με τη βιομηχανική κτηνοτροφία, οι νόμοι για την προστασία των ζώων καταπατούνται όλοι. Όποιος γενναίος επιστήμονας καταγγείλει, απλά χάνει την δουλειά του και εκβιάζεται. Υπάρχουν καταγγελίες κτηνιάτρων στην Γερμανία για το θέμα. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος γιατί δίνεται αγώνας ώστε τα ζώα να «αντικειμενικοποιηθούν», να πιστεύει κανείς ότι έχει απέναντί του ένα «κομμάτι», ένα «αντικείμενο» και όχι ένα πλάσμα που νιώθει. Δίνουν τα ρέστα τους με την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση

Η απόλυτη υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της «πολιτισμένης» κατά τα άλλα Ευρώπης, στην οποία διάφοροι αριστεριστές και οικολόγοι Ευρωβουλευτές, μιλάνε για δικαιωματικές χάρτες και πράσινα οικολογικά άλογα, κουνάνε το δάχτυλο εκεί όπου δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην καριέρα τους, ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις, μας υπόσχονται ότι το τέρας ρεφορμίζεται, ότι θα το «φτιάξουν», θα το κάνουν όμορφο. Και κυρίως ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. ThereIsNoAlternative. Ο δρόμος του καπιταλισμού είναι ο μοναδικός. Ποτέ να μην το ξεχνάς αυτό.

Εμείς πάλι τους λέμε ότι υπάρχει. Ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός, ένας κόσμος όπου κανένας δεν θα βασανίζεται, πεινάει, ταλαιπωρείται.

πηγή: atexnos.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση