Πρώτη ήττα το Περιστέρι στην Πάτρα

Η πρώτη ήττα του Περιστερίου στο πρωτάθλημα, το νικηφόρο ντεμπούτ του Χαραλαμπίδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά και το «διπλό» του Κολοσσού Ρόδου επί του Άρη μετά από δύο παρατάσεις, «σημάδεψαν» το «πρώτο πιάτο» της 6ης ημέρας της Basket League.

Ο Κρις Μπαμπ «εκτέλεσε» το Περιστέρι και το ντέρμπι της 6ης ημέρας στην Πάτρα «έγειρε» υπέρ του Προμηθέα. Οι Αχαιοί με το τελικό 64-60 υποχρέωσαν το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου στην πρώτη ήττα μετά από 5 σερί «δίποντα», ενώ παράλληλα αύξησαν το ρεκόρ τους σε 5-1.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Προμηθέα βρήκε στόχο από τα 6.75 στα 48΄΄ για τη λήξη, χαρίζοντας και πάλι το προβάδισμα στον Προμηθέα (62-60), ενώ στη συνέχεια το Περιστέρι «πλήρωσε» τις κακές επιλογές των παικτών του στην επίθεση. Τη νίκη στους γηπεδούχους «σφράγισε» ο Ρόμπινσον από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (2/2).

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τζέραλντ Ρόμπινσον με 16 πόντους, ενώ από το Περιστέρι ξεχώρισαν οι Ουίλιαμ Χάτσερ (11π.) και Μόουζες Κίνγκσλεϊ (10π., 8ρ.).

Κανένα πρόβλημα απέναντι στον Πανιώνιο δεν είχε η ΑΕΚ, η οποία διέλυσε με 91-61 τους Νεοσμυρνιώτες στο ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας την 2η εφετινή της νίκη σε 6 αγώνες στην Α1.

Το «τρίποντο» του Ντόνοβαν Τζάκσον 11,1 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της δεύτερης παράτασης, χάρισε στον Κολοσσό Ρόδου τη μεγάλη νίκη επί του Αρη στο «Αλεξάνδρειο» με 87-85, φτάνοντας στην τρίτη νίκη του στην εφετινή σεζόν. Μετά από έξι αγωνιστικές, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μετρά μόλις μία νίκη, αυτή που σημείωσε στην πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η παρουσία του Κώστα Χαραλαμπίδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ έφερε… άλλο αέρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», που μετά από επτά ήττες σε 8 ματς, εντός κι εκτός των συνόρων, επικράτησε του Ήφαιστου Λήμνου με 94-74.

Τις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα έφτασε το Λαύριο, το οποίο υπερασπίστηκε την έδρα του με 86-78, απέναντι στο μαχητικό Ρέθυμνο. Για τους Κρήτες ήταν η 5η ήττα στην Basket League και 4η μακριά από το νησί.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση