Πρέσπες: Ο ΓΓ του ΚΚΕ σε Δημαρχείο και συνοριακή διάβαση

Πρέσπες: Ο ΓΓ του ΚΚΕ σε Δημαρχείο και συνοριακή διάβαση

Το Δημαρχείο Πρεσπών επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου συνάντησε το Δήμαρχο Παναγιώτη Πασχαλίδη και στελέχη του Δήμου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα της περιοχής, όπως η υποστελέχωση του Πολυιατρείου και η έλλειψη πυροσβεστικού σταθμού. Ακόμα, συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και τη συρρίκνωση των καλλιέργειών, αλλά και η μείωση του πληθυσμού, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας.

Ο κ. Πασχαλίδης ζήτησε από τον ΓΓ του ΚΚΕ να συνδράμει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκτέλεση των έργων που αφορούν την διάνοιξη της διασυνοριακής διάβασης στον Λαιμό.

Ο Δήμαρχος είπε πως η διασυνοριακή διάβαση με την Βόρεια Μακεδονία, είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, καθώς αναμένεται να επισκέπτεται τις Πρέσπες ένα μέρος από τους 250.000 Βορειοευρωπαίους που επισκέπτονται την Αχρίδα και τα παραλίμνια χωριά της βορειομακεδονικής Πρέσπας. Μάλιστα επεσήμανε τον κίνδυνο να χαθούν 5 εκ € που έχει προσφέρει η ΕΕ εάν εντός δύο μηνών, δεν γίνει κάποια εργασία στην περιοχή.
Στην συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνοδευμένος από τον δήμαρχο επισκέφθηκε το σημείο της διασυνοριακής διάβασης και ενημερώθηκε για τις κτιριακές εγκαταστάσεις Τελωνείου και Αστυνομικού ελέγχου που θα προβλέπονται να κατασκευαστούν στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι η παρουσία του ΚΚΕ στην περιοχή, θέλει να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν ήδη κάνει παρεμβάσεις στη Βουλή για τις μονάδες υγείας αλλά και για τον Πυροσβεστικό σταθμό από βουλευτές του κόμματος. Ο ΓΓ του ΚΚΕ δήλωσε πως το κόμμα θα συμβάλλει σε όποια προσπάθεια έχει στόχο την τόνωση της περιοχής και την ευημερία των κατοίκων.

www.ert.gr

ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ