Περιφέρεια: Ασφαλτόστρωση σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Αθηναίων

Την κατανόηση των πολιτών για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί λόγω των έργων ασφαλτόστρωσης που ξεκινούν από αύριο, Δευτέρα, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας ζητεί η περιφέρεια.

Πρόκειται για έργα ανακατασκευής του σφαλτοτάπητα  κεντρικών οδών του δήμου Αθηναίων, για την υλοποίηση των οποίων θα πραγματοποιείται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα, προϋπολογισμού 4.940.000 ευρώ, είναι οι λεωφόροι και οδοί: Βασιλίσσης Όλγας, Αρδηττού, Υμηττού, Πατησίων, 3ης Σεπτεμβρίου, Ακαδημίας, Χαριλάου Τρικούπη, Υμηττού, Αριστείδου, Ασκληπιού, Ευριπίδου, Ζωοδόχου Πηγής, Σόλωνος, Σοφοκλέους, Σωκράτους, Αμερικής, Νίκης και Βουλής.

Για τη μικρότερη ταλαιπωρία των πολιτών, οι εργασίες θα εκτελούνται κατά τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα μεταξύ των ωρών 11:00 μ.μ. έως 06:00 π.μ.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τη Βασιλίσσης Όλγας, στο τμήμα από την Αμαλίας έως τη Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου.

Η περιφέρεια Αττικής καλεί τους οδηγούς να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών, ακολουθώντας την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, σημειώνει ότι «για την περιφέρεια Αττικής η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτώ αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας μας. Κεντρικό ζητούμενό μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δε θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

Σχόλια

No tags for this post.

Αφήστε μια απάντηση