Με πέναλτι στο 101′ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 2-2 τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά άγγιξε την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ αλλά ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο 101’για την 9η αγωνιστική της super league 1.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μετά από ένα τραγικό του Ανχελ Κρέσπο που γύρισε… χαλαρά τη μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς στο 44’, μη περιμένοντας ότι ο Ζαχίντ θα κυνηγήσει τη φάση από την μπαλιά στο χώρο του Γιόχανσον.

Ο Ζαχίντ όχι μόνο μπήκε «σφήνα» στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ αλλά τσίμπησε ιδανικά τη μπάλα πάνω στην έξοδό του και εν συνεχεία την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του (0-1).

Ενα λεπτό αργότερα (65’) ο ΠΑΟΚ, που είχε κλείσει τον Παναθηναϊκό στα καρέ του από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου έφτασε στην ισοφάριση με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ του αρχηγού του Βιεϊρίνια (1-1).

Στο 87’ ο Διούδης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ και Ιγκανσον και στην αντεπίθεση ο Ινσούα έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Μακέντα που βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς και δεν λάθεψε, βάζοντας ξανά μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό (1-2).

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τη φάση του 90+6’ και πρωταγωνιστές τους Κουρμπέλη και Κρέσπο εντός περιοχής να οδηγεί τον διαιτητή στο VAR. Η απόφασή του για πέναλτι έφερε τον Βιεϊρίνια απέναντι στον Διούδη.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών στο 90+11’ ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2.

ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός (46’ Βιεϊρίνια), Μίσιτς, Αουγκούστο (64’ Άκπομ), Στοχ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Ζαχίντ (70’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση