Δημήτρης Χαρίτου: Επιτακτικό το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας των νέων τμημάτων στο ΔΠΘ

Δημήτρης Χαρίτου: Επιτακτικό το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας των νέων τμημάτων στο ΔΠΘ

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου παρέστη το πρωί του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου 2019 στην τελετή θεμελίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Ο βουλευτής συνεχάρη όσους εργάστηκαν για να πάρει σάρκα και οστά η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων των δύο σχολών. Σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που ολοκληρώνει ένα μεγάλο μέρος από τις κτιριακές του υποδομές, αλλά, βεβαίως, και για όλη την τοπική μας κοινωνία. Η πορεία ανάπτυξης του ΔΠΘ είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη συνολικά της περιοχής. Οι δεσμοί και οι σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί διαχρονικά ανάμεσα στην τοπική κοινωνία, τους φορείς και το ΔΠΘ είναι ισχυροί και σταθεροί και έτσι θα παραμείνουν και στο μέλλον.

Το έργο που θεμελιώνουμε σήμερα στηρίχτηκε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Είναι γνωστή η καθοριστική συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε προτεραιότητα και ενέταξε το συγκεκριμένο έργο σε χρηματοδοτικά εργαλεία, που ανέλαβε να στηρίξει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, λοιπόν, που σήμερα θεμελιώνουμε, δείχνουν την συνέχεια του κράτος και υπογραμμίζουν την ανάγκη αναγνώρισης της συμβολής αυτών που πρωτοστάτησαν στην έγκριση και υλοποίησή τους».
Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου είχε την ευκαιρία, συνομιλώντας με τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλειο Διγαλάκη, να αναδείξει το αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας των επτά νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επισήμανε με έμφαση στον υφυπουργό ότι η πρόταση για τα νέα τμήματα που υποβλήθηκε από την πανεπιστημιακή κοινότητα στην προηγούμενη κυβέρνηση, είναι ώριμη νομοθετικά, όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η ψήφισή της και σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης του ΔΠΘ και της τοπικής κοινωνίας.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου