Βρούτσης: Τα εφάπαξ διατηρούνται-Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν

Βρούτσης: Τα εφάπαξ διατηρούνται-Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν

«Τα εφάπαξ διατηρούνται» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι. Παράλληλα σημείωσε ότι όσες επικουρικές συντάξεις έχουν περικοπεί θα αυξηθούν. Υπογράμμισε δε, ότι αυξήσεις θα γίνουν και στις κύριες συντάξεις οι οποίες έχουν μικρό βαθμό ανταποδοτικότητας.

Αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό το οποίο θα νομοθετηθεί στις αρχές του 2020, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι όχι μόνο θα είναι καλύτερο, αλλά θα είναι και πιο ελκυστικό.

«Όλοι θα αισθάνονται την ανάγκη να αποταμιεύουν πόρους στο ασφαλιστικό, για να λάβουν μία αξιοπρεπή σύνταξη. Πλέον, οι πολίτες θα γνωρίζουν τι συντάξεις θα παίρνουν μέσα από υποδείγματα και θα ξέρουν ότι το ασφαλιστικό είναι ένας εγγυημένος κουμπαράς κάτω από την κρατική πρόνοια. Η αγωνία που διαμορφώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια ότι το ασφαλιστικό διαλύεται ανήκει στο παρελθόν. Το ασφαλιστικό είναι απόλυτα διασφαλισμένο» επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός.

Για τα προνοιακά επιδόματα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκαθάρισε ότι δεν θίγονται και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι πόροι είναι διασφαλισμένοι.

Πηγή:ΕΡΤ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή