Σοβαρό περιστατικό σχολικής βίας-Μαθητής ξυλοκοπήθηκε σε σχολείο της Κεφαλονιάς

Σοβαρό περιστατικό σχολικής βίας-Μαθητής ξυλοκοπήθηκε σε σχολείο της Κεφαλονιάς

Σοβαρό περιστατικό σχολικής βίας, σημειώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, στις Κεραμειές Κεφαλονιάς, όταν σύμφωνα με πληροφορίες μαθητής της γ΄ τάξης του Γυμνασίου των Κεραμειών ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο του σχολείου του, μετά την λήξη των μαθημάτων, από μαθητή άλλου σχολείου και συγκεκριμένα του ΕΠΑΛ Αργοστολίου.

Ο μαθητής σύμφωνα με πληροφορίες εισήλθε στον χώρο του Γυμνασίου των Κεραμειών, όπου φέρεται να χτύπησε στο πρόσωπο τον 15χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών ο μαθητής πήρε εξιτήριο.

Κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε, ο ανήλικος μαθητής συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ απέβαλε τον μαθητή από το σχολείο για μια ημέρα, ενώ ο μαθητής που ξυλοκοπήθηκε επειδή φέρεται να δημιουργούσε προβλήματα αποφασίστηκε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον και να συνεχίσει τη φοίτησή του στο Εσπερινό Σχολείο.

Η αιτία του κακού οφείλεται στο ότι δράστης και θύμα φέρονται αναμεμειγμένοι σε μια παράνομη υπόθεση όπου ο ένας κάρφωσε τον άλλον.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Διονύσης Νέγκας

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή