Οι αλλαγές στη ΔΕΗ το θέμα στη συνάντηση Κ. Χατζηδάκη – ΓΕΝΟΠ

Οι αλλαγές στη ΔΕΗ το θέμα στη συνάντηση Κ. Χατζηδάκη – ΓΕΝΟΠ

Συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, στον απόηχο των αλλαγών που δρομολογούνται.

«Με την κατάργηση της μονιμότητας μειώνεται το κόστος της ΔΕΗ, κάτι που θα δει ο καταναλωτής», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Κωστής Χατζηδάκης. Επίσης, τόνισε ότι στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης κλείνει το Αμύνταιο, το καλοκαίρι του 2020.

Στο νομοσχέδιο προβλέπετε η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, ενώ θα υλοποιηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ θα σταματήσει να ισχύει το προνομιακό τιμολόγιο χρεώσεων υπαλλήλων και συνταξιούχων της επιχείρησης.

O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης χαρακτήρισε casus belli το θέμα των εργασιακών αλλαγών, για να μην δημιουργηθούν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η απολιγνιτοποίηση δεν πρέπει να είναι βίαιη. Προανήγγειλε δικαστικούς αγώνες όταν λάβουν το σχετικό νομοσχέδιο, χωρίς να αποκλείει και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Ο Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο θέμα του λιγνίτη, δήλωσε ότι η χώρα πληρώνει σε ετήσια βάση 200-300 ευρώ  για ρύπους, ενώ οι εργασιακές αλλαγές όπως έχουν γίνει σε άλλες επιχειρήσεις, τις έκαναν πιο ανταγωνιστικές.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος